Gaziantep'te canlı bomba saldırısının izleri giderildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 20 Ağustos'ta kına gecesinde meydana gelen ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının gerçekleştiği sokakta hasar gören ev ve iş yerlerinin onarımını tamamladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatıyla saldırının gerçekleştiği Beybahçe Mahallesi'ne giden ekipler, gerekli notları aldıktan sonra çalışmalara başlamıştı.
Patlamada etkilenen tüm yapıların iç ve dışında sıva, boya, kapı ve pencereler ile işyerlerinin kepenk ve darabaları yenilendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristin iyisi kötüsü olmaz
Yenileme çalışmaları kapsamında, sokakta camları kırılan evlere yeni cam ve kapı takılırken, bazı binalar da yeniden boyandı.
Öte yandan ekipler önceden sıvası yapılmayan evlerinde sıvasını da yaptı. Sokak ve bina duvarlarının yanında ayrıca, evlerin içerisini de temizledi.
Ailelere psikolojik destek veriliyor
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, patlamada hayatını kaybeden ve yaralıların yakınlarının bulunduğu hastanelerde psikolojik destek vermeye devam ediyor.
Sosyal Araştırma Merkezi tarafından bölgedeki terör mağduru 56 ailenin sosyal incelemesi yapılarak sosyal ve maddi ihtiyaçları tespit edildi.
Yapılan tespitlerden sonra ailelere buzdolabı, çamaşır makinesi, fırınlı ocak, kanepe ve halı yardımı yapıldı. Yapılan yardım ve desteklerden memnun kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, Fatma Şahin'e teşekkür etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Şener Üşümezsoy o noktaları tek tek işaret etti: İşte büyük deprem riski olan yerler!
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
SON DAKİKA! Naci Görür: Silivri Fayı 6.2'yle Kırıldı! Adalar Fayı da Kırılacak! 7.5'lik Deprem Bekliyoruz
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?
SON DAKİKA... Meteoroloji il il açıkladı! 'Sarı' uyarı: Fırtına geliyor...