Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ABD'ye gitti

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ABDye gitti
expand

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ABD'ye gitti. Musul operasyonuna TSK'nın Başika'da eğittiği savaşçıların da katılacağı haberinin ardından ABD'ye giden Akar, Koalisyon ülkeleri Genelkurmay Başkanları Toplantısına katılacak.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Türkiye'nin eğittiği savaşçılar Musul operasyonuna katılacak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Koalisyon Ülkeleri Genelkurmay Başkanları toplantısına katılmak için ABD'ye gitti.

Akar’dan ikinci kalkışma iddialarına yanıt

Akar'ın Koalisyon Ülkeleri Genelkurmay Başkanları toplantısına katılacağının haberi, Musul operasyonuna ilişkin önemli bir gelişmenin ardından duyuruldu.

Orgeneral Hulusi Akar'ın darbeci emir subayının ifadesi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın ziyareti, tam da TSK'nın Başika'da eğittiği savaşçıların Musul operasyonunda yer alacak olmasının sonrasında gündeme düştü.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada ise Orgeneral Akar'ın katılacaı toplantının 6 ay önce de yapıldığı ifade edildi.

CNN TÜRK'ün Musul'daki yerel unsurlardan edindiği bilgiye göre, Musul için yürütülen müzakerelerde Türkiye'den ve yerel unsurlardan eğitilen gücün adının değiştirilmesi istendi. Bu çerçevede eğitilen Musul Gücü'nün adı Ninova Muhafızları Gücü olarak değiştirildi. Yerel unsurlardan edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin eğittiği 3 bin kişilik bir güç var. İlk etapta bu gücün yarısı operasyonda aktif olarak yer alacak, diğer yarısı ise yedek güç olarak tutulacak.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow