Grup Yorum konseri için karar verildi

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Valiliği'nin "toplumun tepkisine yol açıp infial yaratabileceği" gerekçesiyle Grup Yorum'un pazar günü yapmayı planladığı konsere izin vermemesine ilişkin kararının yürütmesini durdurdu.
Grup Yorum'un 30’uncu yılını kutlamak için 28 Haziran’da İstanbul'daki Bakırköy Halk Pazarı’nda vermek istediği büyük konsere, İstanbul Valiliği'nce “toplumun tepkisine yol açıp infial yaratabileceği" gerekçesiyle izin verilmemişti. Grup Yorum, kararın iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Yenibosna’daki İstanbul İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
İstanbul Valiliği, Grup Yorum konserini yasakladı
Alınan bilgiye göre, başvuruyu değerlendiren İstanbul 4. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Böylece, Grup Yorum'un pazar günü Bakırköy Halk Pazarı'nda vereceği konser için yasal bir engel kalmadı.
Grup Yorum üyeleri, avukatları aracılığıyla bugün savcılığa dilekçe vererek, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Vali Yardımcısı Aziz Mercan hakkında "keyfi ve ayrımcı davranışları nedeniyle görevlerini kötüye kullandıkları" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
BÜYÜK ELEKTRİK KESİNTİSİ! 17 Haziran İstanbul Elektrik Kesintisi Ne Zaman Bitecek? İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ Elektrik Arıza Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
ÇİTLEKÇİ TOGG ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI 2025: Çitlekçi TOGG çekiliş sonuçları asil-yedek talihli listesi açıklandı mı?