Hükümetten 'Cumhuriyet Gazetesi' açıklaması

Bakanlar Kurulu sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon hakkında açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon
Avrupa Konseyi'nden 'Cumhuriyet' açıklaması
TÜSİAD'dan Cumhuriyet Gazetesi açıklaması
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik polis operasyonu ile ilgili soruyu yanıtladı.
Kurtulmuş, "Cumhuriyet Gazetesi’nin yazar kadrosuna değil, Yeni Gün Haber ve Yayıncılık Grubu’na yani Cumhuriyet Gazetesi’ne ve Cumhuriyet Gazetesi Vakfı’na ilişkin 18.08.2016 tarihinde başlatılan bir soruşturma var. Tüzel kişiliğe açılmış olan bir soruşturmadır. Dün itibariyle arama, el koyma ve gözaltı kararları verilmiş; uygulama bugün itibariyle başlatılmıştır. Şu anda devam eden bir hukuki süreç var. Hep beraber bu hukuki süreci izleyeceğiz. Bizim siyaset olarak bu süreçle ilgili şöyle ya da böyle olsun, şeklinde bir söz söylememiz doğru değil. En kısa zamanda sürecin sonucunu hep beraber göreceğiz" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!
"Özgür Özel İmamoğlu’nu kızdırdı mı?" Abdulkadir Selvi yazdı...