Hükümetten HDP'ye saldırılarla ilgili ilk açıklama

HDP'nin Adana ve Mersin'deki ilçe ve il başkanlıklarındaki patlamalara hükümet kanadından da tepki geldi. İlk kınama Twitter'dan AKP Adana milletvekili ve Kültür Bakanı Ömer Çelik'ten geldi. Onu Yalçın Akdoğan izledi.
Bakan Çelik, "Adana HDP Seyhan ilçe binası ve Mersin HDP binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Yaralılara acil şifa dılıyorum. Bir siyasi partiye yapılan saldırı tüm partilere ve demokrasiye yapılmış demektir. Bu saldırı HDP'ye, tüm siyasi partilere ve seçim sürecine yapılmıştır. Lânetliyoruz bu saldırıyı. HDP teşkilatına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.
Bakanlardan HDP bürosuna geçmiş olsun ziyareti
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da sosyal medya'dan kınama yayınladı. "Adana ve Mersin'deki HDP bürolarına yapılan saldırıyı kınıyor, HDP'ye ve yaralı vatandaşlarımıza geçmiş diliyorum" dedi.
Adana HDP SEYHAN İLÇE BINASI ve Mersin HDP BINASINA YAPILAN SALDIRIYI LANETLIYORUM. YARALILARA ACIL ŞIFA DILIYORUM.
— Ömer Çelik (@omerrcelik) 18 Mayıs 2015
Adana ve Mersin'deki HDP bürolarına yapılan saldırıyı kınıyor, HDP'ye ve yaralı vatandaşlarımıza geçmiş diliyorum
— Yalçın Akdoğan (@Y_Akdogan) 18 Mayıs 2015
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Anadolu Ankası Tatbikatı nefes kesti! HÜRKUŞ ilk kez 1 tonluk bomba attı
Tatil beldelerinde bulunuyor! Koparmanın cezası 387 bin TL
SOLOTÜRK'ten Giresun'da nefes kesen gösteri
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
POLİS AKADEMİSİ AMİRLİK EĞİTİMİ ALIMI 2025: PAEM başvuruları ne zaman, nasıl yapılır, şartlar neler?