Lise duvarına "Dev-Lis" yazan öğrenci hakkında 3 yıl hapis istemi

Antalya'da yaklaşık 1.5 yıl önce bir lisenin duvarına 13 kez "Dev-Lis" yazan liseli kız öğrenci hakkında 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Lise öğrencisi 17 yaşındaki C.Ç. hakkında, 11 Kasım 2013 tarihinde gece yarısı Yüzüncü Yıl Bulvarı'ndaki Antalya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin duvarına yazılama yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Çocuk Suçları Soruşturma ve Çocuk İzlem Merkezi Bürosu tarafından hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.
Antalya 3'üncü Çocuk Mahkemesi'nde görülecek dava da, suça sürüklenen çocuk C.Ç., lise duvarına 13 kez "Dev-Lis" yazdığı için kamu malına zarar vermekle suçlandı.
Türk Ceza Kanunu'nun 151'inci maddesi uyarınca, C.Ç. hakkında 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ve verdiği zararın maddi karşılığı isteniyor.
Cezaevlerindeki tutuklu öğrenciler
Tutuklu öğrenci Sincan F Tipi'nde intihar etti
Tutukluluk gerekçesi: "YÖK'e hayır"
Savcı o öğrencinin 21 yıl hapsini istedi
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde yeni görüntü: Nasıl öldürdüğünü gülerek anlattı
Sokak ortasında vahşet! Bahar'ın katilinin ifadesi ortaya çıktı
Edirne'de "Kakava ateşi" yakıldı, binlerce kişi baharın gelişini böyle kutladı
Kanımız dondu: Sokak ortasında vahşet! Bahar’ı da soldurdular
SON DAKİKA... Özgür Özel'e saldıran kişi tutuklandı