MHP'li muhaliflerden mahkemeye yeni başvuru

MHPli muhaliflerden mahkemeye yeni başvuru
expand
KAYNAKAA

MHP'li muhalifler, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, Çağrı Heyeti'nin topladığı 19 Haziran'daki kongreye ilişkin aldığı ihtiyati tedbirin kaldırılması ile söz konusu davanın reddi talebinde bulundu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Çağrı Heyeti'nin düzenlediği 19 Haziran'daki kongrede, seçimli olağanüstü kongreyi toplamak üzere yetki verilen Müsavat Dervişoğlu, Şefik Çirkin ve Enez Kaplan, avukatları Feridun Bahşi ve Veysel Güldoğan aracılığıyla Ankara 3 Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

Bahçeli: Hukuken 10 Temmuz'da seçimli kurultay mümkün değildir

YSK'dan MHP kurultayı kararı

Söz konusu başvuruda, mahkemede görülmekte olan 2016/303 esas sayılı davada Hukuk Muhakemesi Kanunu'nun 65. maddesi hükümleri çerçevesinde davaya asli müdahale talebi, "19 Haziran 2016 tarihinde yapılan olağanüstü kurultayın geçerli olması sebebiyle" davanın reddi, muarazanın giderilmesi ve 24 Haziran 2016 günü verilen ihtiyati tedbir kararına karşı HMK 394/3 hükümleri çerçevesinde ihtiyati tedbirin kaldırılması talep edildi.

Dilekçede, mahkemede açılan davanın hem "usül ve yasaya aykırı olduğu" gerekçesiyle reddi, hem de kongre iş ve işlemlerinin yetişmesi bakımından acilen incelenerek karara bağlanması talep edildi.

MHP'li üst kurul delegesi Cemal Enginyurt, 19 Haziran'da yapılan olağanüstü kongre kararının iptali istemiyle Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açmış, mahkeme de dava esastan sonuçlanıncaya kadar tedbiren Genel Kurul kararlarının yürütmesini durdurmuştu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

"Hesabını kim, nasıl verecek?"

Feridun Bahşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cemal Enginyurt'un tüzük değişikliklerinden hangileri dolayısıyla telafisi güç ve imkansız zararlar göreceğinin anlaşılamadığını, aksine söz konusu tüzük değişikliklerinin, Enginyurt'un da haklarını koruduğunu" ifade etti.

Bahşi, mahkemenin acilen ihtiyati tedbir kararını kaldırmaması halinde "bu demokratik değişiklikleri yapan ve 10 Temmuz'da seçimli kurultay kararı alan delegelerin haklarının telafisi güç ve imkansız zararlara uğrayacağına" işaret etti.

Bahşi, "Ülkücü delegelerin tamamen kaybolacak haklarının hesabını kim, nasıl verecek?" diye sordu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow