Otobüste dinamitle yakalandı

Zonguldak'ta, yolcu otobüsünde çantasında 95 dinamit lokumu, fünye ve gaz maskesi ile yakalanan 41 yaşındaki C.A. ile dinamitleri ona satan 51 yaşındaki H.B., nöbetçi mahkemece serbest bırakılmaları ardından savcının itirazı üzerine tutuklandı.
ABD'den Rusları kızdıracak hamle
Geçen 24 Ocak'ta Zonguldak'tan Eskişehir'e giden yolcu otobüsünü Devrek İlçesi'nde durduran jandarma, yolculardan C.A.'nın çantasında 95 dinamit lokumu, elektrikli fünye, 8 gaz maskesi, kalem pil, elektrik bandı ele geçirdi. C.A. ile define aramada kullanacağını söylediği patlayıcıları ona sattığı belirlenen Kilimli İlçesi'nde bir kamu kurumunda çalışan H.B. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, savcılıktaki ifadeleri ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Cumhuriyet Savcılığı'nın mahkeme kararına itirazı üzerine şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Jandarmanın tekrar gözaltına aldığı C.A. ve H.B., sevk edildikleri mahkemede, 'Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi' suçlamasıyla tutuklandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Ne Kadar? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!