Reuters: "Canlı bomba kendini korkudan patlattı"

Reuters: Canlı bomba kendini korkudan patlattı
expand

Reuters haber ajansı Türk yetkililere dayandırdığı haberinde İstiklal Caddesi'nde saldırı ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Reuters'ın haberine göre saldırgan esas hedefinden saptı. Polis varlığından tedirgin olan canlı bomba bu nedenle kendini "korkudan" patlattı. Yetkiliye göre saldırının daha kalabalık bir yerde gerçekleştirilmesi planlanmıştı.

İstiklal Caddesi'nde patlama

Adı gizli tutulan Türk yetkiliye göre saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba PKK'lı ya da PKK yandaşı bir gruba üye. Yetkili, "Son birkaç gün içerisinde Suriye'den geçiş yaparak Türkiye'de eylem gerçekleştirmeyi hedefleyen üçten fazla PKK'lı ya da birlikte hareket eden kişiler canlı ya da ölü olarak ele geçirildi. Bunların amacı intihar saldırısı gerçekleştirmekti. Sınır başta olmak üzere ismi belirlenen kişilerin yakalanma için çalışmalar sürdürülüyor. Aynı zamanda şüpheli 13 araç içinde aramalar sürüyor." ifadelerini kullandı.

Sıcak noktadan fotoğraf kareleri

 

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow