Samsun'da 22 mahrem imam tutuklandı

Samsun'da FETÖ'nün "mahrem imam" yapılanmasında emniyet imamları oldukları ileri sürülen ve 10 gün önce gözaltına alınan 28 şüpheliden 22'si dün çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
FETÖ/ PDY'nin "mahrem imam" yapılanmasında emniyet imamları olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden 22'si tutuklandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, Samsun Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri 10 gün önce Samsun merkez ve Çarşamba, Bafra, Terme, 19 Mayıs ve Ayvacık ilçelerinde operasyonu gerçekleştirdi.
80 polisin katıldığı operasyonda, FETÖ/PDY'nin mahrem imam yapılanmasındaki emniyet imamları olduğu iddia edilen ve mesleklerinden ihraç edilmiş, açığa alınmış, çoğunluğu öğretmenlerin oluşturduğu 4'ü kadın 28 şüpheli dün adliye sevk edildi.
Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 28 şüpheli, bugün saat 03.00'e kadar ifade verdi. İfadelerin ardından nöbetçi mahkemede 22 kişiyi tutuklandı, 6 şüpheli ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
EHLİYET YENİLEME SON GÜN: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?
12 SAAT SU YOK! 18 HAZİRAN İSTANBUL SU KESİNTİSİ: İstanbul'da Sular Ne Zaman Gelecek? iski.istanbul İSKİ Su Kesintisi Sorgulama
ÇİTLEKÇİ TOGG ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI 2025: Çitlekçi TOGG çekiliş sonuçları asil-yedek talihli listesi açıklandı mı?
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!