Suriye sınırına 'Çin Seddi' örülüyor

Suriye sınırına Çin Seddi örülüyor
expand

Milli Savunma Bakanlığı ve sınır illerindeki valilikler tarafından Suriye sınırına yapılmaya başlanan "güvenlik duvarı" için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı harekete geçti. TOKİ 5 ay içinde bu duvarı bitirecek.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Hürriyet'ten Sefer Levent'in haberine göre; Suriye sınırı için Milli Savunma Bakanlığı ve sınır illerindeki valiliklerden sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı harekete geçti. Duvarın, sınırdan kontrolsüz geçişleri engellemesi planlanıyor.

Fırat Kalkanı'nda 35. gün: IŞİD drone ile saldırdı

Duvar örme çalışmaları

Güvenlik duvarının bölge ve Türkiye açısından çok önemli olduğuna işaret eden TOKİ Başkanı Ergün Turan, şu bilgileri verdi: "Suriye sınırının 200 kilometresini Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve valilikler kapatmıştı. TOKİ olarak 200 kilometresinin ihalesini yaptık, 400 kilometresinin de hazırlığını yapıyoruz. Yaklaşık 15-20 gündür 'duvar örme' çalışmalarını sürdürüyoruz. 700 kilometrelik sınır duvarını 5 ay içinde tamamlamış olacağız. Ulusal güvenliğimiz açısından Suriye ile sınırların güvenliğinin arttırılması çok büyük bir önem kazandı. Suriye sınırımızda devam eden duvarın tamamlanması ile sınırımız daha güvenli hale gelecek."

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Bombardıman altındaki Halep'te mucize kurtuluş

Yüksekliği 3 metre

Güvenlik duvarının Suriye sınırının tamamına örüleceğini belirten Ergün Turan, "Genişliği 2, yüksekliği 3 metre olan duvarların Hatay ve Şanlıurfa'daki önemli bir bölümü tamamlandı. Diğer hatlarda ise çalışmalar sürüyor. Sınır hattı boyunca 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki 7 tonluk seyyar blokların tamamlanan kısmında, duvarların üzerlerine jiletli tel de çekiliyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'de ateşkes ölü doğdu

 

Salih Müslim: Suriye'de bağımsız Kürt devleti istemiyoruz, birleşik Suriye istiyoruz

 

Suriye sınırına Çin Seddi örülüyor

Dünyada başka bir örneği yok

200 kilometrelik ilk hat ihalesinin ardından şimdi diğer hatlara dair ihalelerin yapılacağı bilgisini aktaran Turan, "Tüm ihaleleri halledip sınırı kapatacağız. Yarın bir gün ihtiyacımız olmazsa sınırı kaldırmamız sadece iki ay sürecek. Bir ülkeyle 900 kilometre sınırınız var. Dünyada tek ülkeyle böyle bir sınırın fazla bir örneği yok" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow