Suriye'den son dakika haberi | PYD Suriye'de silah sevkiyatı yapıyor

Haber ajanslarından Reuters son dakika haberini kendi sitesinden paylaştı. Reuters, PKK'nın uzantılarından olan PYD'nin silahlı kuvveti YPG, Suriye Menbiç'te silah ve asker sevkiyatı yapıyor.
Suriye'de dengeler yavaş yavaş değişmeye başladı. Cerablus Operasyonu'ndan sonra PYD militanları bambaşka bir stratejik bölgeye kaydırılıyor.
Bölgedeki güvenlik kaynakları, dün Nusaybin-Mürşitpınar arasında kalan Suriye sınır bölgesinde çok sayıda silah, araç, malzeme ve personel yüklü TIR'ların ve minibüslerin doğudan batıya doğru intikal halinde olduğunun belirlendiğini söyledi. Kaynaklar, Cerablus bölgesindeki gelişmeler dikkate alındığında; bunun, "YPG/PYD'nin Menbiç'i takviye amacına yönelik olarak yapıldığının görüldüğünü" belirtti.
CERABLUS'TAN SONRA MENBİÇ VAR
Türkiye'nin desteğiyle Cerablus’u IŞİD’den alan Özgür Suriye Ordusu’nun bundan sonraki hedefinin Menbiç olduğu öne sürülmüştü.
ÖSO çatısı altında savaşan muhalif gruplardan Sultan Murat Tugayı'nın lideri Albay Ahmed Osman, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Menbiç'teki YPG'lilerin bölgeyi terk etmediğini, aksine mevzilerini güçlendirdiğini; bu yüzden de muhalif güçlerin Menbiç'e doğru ilerlediğini söylemişti. Osman, Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolündeki Menbiç'in "Allah izniyle birkaç gün içinde alınacağını" ifade etmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
PKK nasıl kuruldu? Abdullah Öcalan kimdir? 45 yıllık terör dönemi nasıl son bulacak?
Hiç eğitim almadı ama 11 dil biliyor: Hepsini kullandığı bu yöntemle öğrendi
SON DAKİKA... Sivas'taki vahşette sır perdesi kalktı! Hedefte anne de varmış
RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 9 Mayıs Cuma Mesajları!