hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tahliye krizi... Anayasa Mahkemesi'ne gidiyorlar

    Tahliye krizi... Anayasa Mahkemesine gidiyorlar
    expand

    Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile tutuklu polislerin avukatları, 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ne atanan yeni hakimin tahliye kararını yok hükmünde saymasına tepki gösterdi. Avukatlar, tahliye kararının uygulanması için yarın Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin aldığı son kararı değerlendiren tutuklu polislerin avukatlarından Ömer Turanlı, "32. Asliye Ceza Mahkemesi'ne yeni bir hakimin tayin edildiği, tahliye kararlarının ortadan kaldırılmasına, yok sayılmasına yönelik kararlar verildiği tarafımıza iletildi. Bunun üzerine 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gittik. Bir karar verildiğini, ama şu an kesin bir şey olmadığını, kararın yazıldığını bana ve meslektaşlarıma ilettiler" dedi.

    "EĞER BÖYLE BİR KARAR VERİLMİŞSE YOK HÜKMÜNDEDİR"

    Belirli odakların harekete geçtiğini, müvekkillerinin tahliye taleplerinin iptal edilmesi yönünde karar verilmeye çalışıldığını ileri süren Turanlı, "Eğer 32. Asliye Ceza Mahkemesi böyle bir karar vermişse, bu karar yok hükmündedir. Böyle bir karar batıldır ve kesinlikle hukuka aykıdır" diye konuştu.  

    "AYNI MAHKEME, FARKLI BİR HAKİMLE..."

    Mahkemelerde hakimlerin değişebileceğini, ancak verilen kararların bu şekilde değişemeyeceğini anlatan Ömer Turanlı, "Verilen bu karar ancak bir üst mahkemenin kararıyla bozulabilir. Aynı mahkeme farklı bir hakimle bu kararın kaldırılmasına yönelik bir karar ihdas ederse, bunun adı kaos olur, karmaşa olur..." dedi.
     
    "ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURACAĞIZ"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anayasa Mahkemesi'ne yarın başvurup tahliye talebinde bulunacaklarını dile getiren Turanlı, bu kararı geciktiren kişilerle ilgili olarak da, her biri için ayrı ayrı 250'şer bin TL tazminat talebinde bulunacaklarını açıkladı.

    Ömer Turanlı, Anayasa Mahkemesi'nden de net cevap alamamaları durumunda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceklerini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow