''Terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor'' diyen Abdülkadir Selvi'ye tepki

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi'nin, Ankara'nın merkezinde dün akşam meydana gelen, en az 34 kişinin öldüğü terör saldırısıyla ilgili bir ifadesi sosyal medyada tartışma yarattı. "Bir süre terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor" diyen Selvi'ye sosyal medya kullanıcıları sert tepki gösterdi.
Ankara'da dün akşam yaşanan kanlı terör saldırısının ardından NTV canlı yayınına katılan Yeni Şafak yazarı ve Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, “Evet canımız acıyor ama bir süre terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor” dedi.
Ankara’daki patlamadan yaklaşık üç saat sonra, Facebook ve Twitter’ın yetkililer tarafından engellendiği dakikalarda gelen bu sözler sosyal medyada tepki çekti.
Selvi, Ekşi Sözlük’te ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinin kullanıcıları tarafından sert ifadelerle eleştirildi. "Abdülkadir Selvi" etiketi Twitter'da en çok konuşulanlar listesinde ilk sıralara tırmandı.
abdülkadir selvi terörü enflasyon zannediyor...terörle yaşamaya alışmalıymışız;terörle yaşanmıyor...ölünüyor!..
— ahmet kaygısız (@kaygisiz54) 14 Mart 2016
Terörle yaşamaya alışmalıyız, diyen Abdülkadir Selvi!
— Özgür Billur (@OzgurBillur) 14 Mart 2016
Sen rahat yatağında uyurken yüzlerce insan Adli Tıp ve hastanenin önünde sabahladı..
Abdülkadir Selvi acınacak halde. Kendi yakınını kaybetmediğinden böyle saçmalıyor. Onun için ölen "başkası" çünkü.
— Ali Murat İrat (@alimuratirat) 13 Mart 2016
"Abdülkadir Selvi: Bir süre terörle yaşamaya alışmamız lâzım." Ne kadar süre meselâ? Kapına, parçalanmış bir ceset gelinceye kadar mı?
— Ali Yayla (@Ali_Yayla) 14 Mart 2016