Van'da gösteri ve yürüyüşler bir ay yasaklandı

Vanda gösteri ve yürüyüşler bir ay yasaklandı
expand
KAYNAK DHA

Van Valiliği, kentte yapılacak her türlü gösteri ve yürüyüşlerin 3 Şubat 2017 tarihinden itibaren bir ay boyunca yasaklandığını, miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile toplantı ve gösteri yürüyüşler de 3 Şubat 2017 tarihinden itibaren 30 gün süre ile izne bağlandığını açıkladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Konuyla ilgili Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, il sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunmasının amaçlandığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Bu amaçla, 2935 sayılı OHAL Kanununun 11. maddesi (m) bendi gereğince, Van merkez ve ilçelerinde, miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile toplantı ve gösteri yürüyüşleri 3 Şubat 2017 tarihinden itibaren 30 gün süre ile izne bağlanmış, basın açıklamaları, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi ve benzeri türdeki eylem ve etkinlikler de 3 Şubat 2017 tarihinden itibaren 30 gün süre ile yasaklanmıştır."

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow