hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYM YGS sonuçları açıklandı mı? | 2017 YGS soruları cevapları ve cevap anahtarı

    ÖSYM YGS sonuçları açıklandı mı  |  2017 YGS soruları cevapları ve cevap anahtarı
    expand

    ÖSYM 2017 YGS soruları cevapları ve cevap anahtarını yayınladıktan sonra sonuçları ne zaman açıklayacak? Sonuç takvimini ilk kez yayınlayan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, uyguladığı yeni sistem olan sınav saati 09:45'ten sonra gelenler için "telafi sınavı" yapmayacağını açıkladı. Sınava girmek zorunlu olduğundan ötürü birçok öğrenci LYS sınavına giremeyecek. Sınav saati üzerine Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi öğrencilerin girecekleri sınavların "belli bir düzen" içerisinde yapılması gerektiğini söyledi. Selvi, öğrenciler için "hayati bir sınav" niteliğinde olan sınavlar için "esneklik" konulmasının doğru olacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 YGS sorular, cevapları ve cevap anahtarı üzerinden sonuçlar ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak sorusu gündemini koruyor. Sınavı bir dakika ile kaçıran öğrenciler için telafi sınavı olacak mı sorusuna Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi cevap verdi: Olmayacak. Sınava giremeyen öğrenciler LYS'ye giremeyeceklerinden ötürü Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Anadolu Ajans'ın muhabirine konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Selvi, kurumun yaptığı sınavda esneklik çağrısında bulundu. Hayati değer taşıyan sınavların öğrencilere yaşattığı psikolojik baskıdan ötürü sınavlara hazırlandığını belirten Selvi, gençlerin bir yılını kaybettiğini, kendi hataları da olsa bu tarz durumlarda esneklik uygulaması gerektiğini söyledi. Sosyal medya platformunda ise "bir dakika" tartışmaları devam ediyor. Birçok insan yeni sistemi olumsuz olarak eleştirirken, bazı insanlar yerinde bir sistem olduğunu savundu. Sınava geç kalan öğrencilerin, sınava zamanında gelen öğrencilerde "konstantrasyon" eksikliği meydana getirdiklerini söylüyor. 

    Sınava giren öğrenciler için hazırlanan içeriğimizde; sınav soruları, toplam soru adedi, baraj puanı (kapsamlı), okul birincilerinin ek puan durumu, standart sapma, sonuçlar, lys sınavı, açık uçlu sorular.

    Sınav soruları ve cevapları paylaşıldı mı?

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, soruları dün saat 14:00’te web sitesinde paylaştı. Öğrenciler pdf üzerinden soruları ve cevapları görebilmektedir. Soruları görmek için TIKLAYINIZ Öte yandan soruların görsel (fotoğraf) durumu sosyal medyada hiçbir şekilde paylaşılamaz. Paylaşanlar için kurum yasal sürecin başlatılacağını twitter adresinde duyurdu. Sonuçlar yayınlandıktan sonra, belge ev adreslerine gönderilmeyecek, internet üzerinden alınacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınav sorularına dair tüm soruları UZMANINA SORUN bölümünden öğrenebilirsiniz.

    Toplam kaç soru soruldu?

    Öğrenciler 160 soruyu 160 dakikada çözdü. Her soruya bir dakika düşüyor.  Türkçeden 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru. Okullarında Din kültürü ve Ahlak bilgisi dersi alanlar, Felsefe sorularını çözemez. Öğrenci Felsefe sorularını çözerse, değerlendirmeye alınmayacaktır.

    Baraj puanı kaçtır? Açık Öğretim’de okumak için en az kaç puan alınması gerekmektedir?

    Kurum öğrencilerin Önlisans veya Açık Öğretim Fakültesinde okuması için baraj puanını 150 olarak belirtti. Öğrenci 150 puan alabilmesi için 160 sorudan en az 20 net çıkartması gerekiyor. LYS sınavına girebilmesi içinde öğrencinin en az 180 puan alması gerekir. Bunun için de toplam 32 net alması lazım. Toplam 4 test vardır. Öğrenci her testten 8 net çıkarttığı taktirde LYS sınavına girmeye hak kazanır.

    Okul birincileri için ek puan gelecek mi?

    Hayır, bu sınavda ek puan hesaplama yapılmamaktadır.  Kurum okul birincilerini uyarıyor:  Birincilik hakkı bir yıl geçerlidir.

    Standart sapma sınav puanını etkileyecek mi?

    Standart sapma konusunda kurumun şu açıklaması vardır:  Bu adayların ham puanlarının bulunan ortalamadan farkları kullanılarak standart sapma hesaplanacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi yapılacaktır. Dönüştürme işlemi sonunda tüm adayların sözel standart puanları elde edilmiş olacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınav sonuçları kurum tarafından ne zaman açıklanacaktır?

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2017’den önceki yıllarda sonuç açıklanma tarihini resmi web sitesinde paylaşmıyordur. Sınav tarihinden en az 15 gün sonra en fazla ise 1 ay sonra açıklıyordu. Kurum ilk defa sınav sonuçlarını kendi sitesinde açıkladı. Buna göre sonuçlar 28 Mart 2017 tarihinde saat 10:00’da açıklanacaktır. Teknik bir sorun olursa, kurum ana sayfadan ve sosyal medya hesabından paylaşacaktır.

    Sınav saatinden önce okula gelip sınava alınmayan öğrenciler için yeni bir sınav hakkı tanınacak mı?

    İlk defa uygulanan sınav saati sisteminde saat 09:45’ten sonra sınava girmek isteyen öğrenciler, okula yetkililer tarafından alınmadı. Sınav saatinden önce (10:00) okulda olup da sınava giremeyen öğrenciler için kurum, resmi bir açıklama yapmadı. Resmi bir açıklama geldiği taktirde haber içeriğimizde yer alacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 LYS sınavı ne zaman başlıyor?

    ÖSYM YGS sonuçları açıklandı mı  |  2017 YGS soruları cevapları ve cevap anahtarı

    Başvuruları 4 Nisan 2017 tarihinde başlıyor, 17 Nisan 2017 saat 23:59’da sona eriyor. Sınav ücreti ise 40 lira olarak belirlenmiştir. Sınav ücretinin ödeneceği son tarih ise 18 Nisan 2017. Sınav 10 Haziran 2017 tarihinde başlıyor, 18 Haziran 2017 tarihinde sonra eriyor. Takvim aşağıda yer almaktadır:

    09:45 uygulaması LYS içinde geçerli midir?

    Evet, bu saat uygulaması tüm sınavlar için geçerli olacaktır.

    LYS sınavında açık uçlu soru sorulacak mı? Hangi sorularda kaç tane kısa cevaplı soru olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYS kılavuzunda kurum bu konuyu ayrıntılı bir şekilde anlattı. Kısa cevaplı sorular LYS sorularında olacak. Peki hangi derslerde? 11 Haziran’da yapılacak Matematik sınavında 80 soru sorulacaktır. 80 sorudan 3 soru kısa cevaplı soru olacaktır. 17 Haziran’da yapılacak olan FEN BİLİMLERİ sınavında toplam 30 soru sorulacaktır. 30 sorudan sadece bir tane kısa cevaplı soru olacaktır. 18 Haziran’da yapılacak olan Edebiyat Coğrafya sınavında toplam 80 soru sorulacaktır. Türk Dili ve Edebiyatlı sınavında 2, Coğrafyadan 1 tane kısa cevaplı soru olacaktır. 10 Haziran’da yapılacak olan Sosyal Bilimler Sınavında ise Tarih ve Coğrafyadan 1, Felsefe Grubu ile Din Kültürü Ahlak Bilgisi sorularında 1 tane sorulacaktır. 17 Haziran’da yapılacak Yabancı Dil Sınavında ise toplam 3 kısa cevaplı soru sorulacaktır.

    Önemli not: Kısa cevaplı sorularda, dört yanlış bir doğruyu silen uygulama olmayacaktır.