Boko Haram'ın katliamı uydu fotoğraflarında
Nijerya geçen hafta Boko Haram örgütünün yaptığı katliamla gündemdeydi. O saldırıların uydu görüntüleri ortaya çıktı. Uluslararası Af Örgütü'nün yayınladığı görüntülerde iki kentin haritadan silindiği görülüyor. Örgütün o katliamında doğum yapan bir kadının da öldüğü belirtiliyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
2 ve 7 Ocak'ta çekilen uydu fotoğraflarının analizini yapan uzmanlar, 3700 evin yerle bir edildiğini belirtiyor. Baga'da 600 ve Doron Baga'da 3100 ev Boko Haram militanları tarafından yıkıldı. Saldırılarda sadece evler değil, hastaneler, okullar ve devlet kurumlarına da zarar verildi.
Boko Haram katliam yaptı
Boko Haram 981 bin kişiyi yerinden etti
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran füzeleri yağarken, İsrail'de öfke yaratan açıklama: Netanyahu'nun ödediği 'ağır bedel' oğlunun düğününü ertelemekmiş
Trump’a oy verenlere “ABD, İran-İsrail savaşına dahil olmalı mı?” sorusu yöneltildi: İşte anket sonuçları…
Rusya'dan Hamaney Uyarısı: “Pandora’nın Kutusu Açılır”
Rusya’dan uyarı: ÇERNOBİL benzeri felakete yol açabilir! İran’da ‘Buşehr’ endişesi…
'Sığınak avcısı' bomba gündemde: İran'ın 'nükleer kalbi' Fordo'yu yıkabilecek güçte mi?