hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elektrikte gizli bir zam var mı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Elektrik faturalarına "gizli zam" yapıldığı iddiaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a soruldu. "Ne açığı ne gizlisi böyle bir zam söz konusu olamaz" diyen Yıldız, tüm Türkiye'de tarifelerin tek olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sanayi Komisyonu'nda kabul edilen maden kanunu tasarısı hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Yıldız, satın alınan doğalgazın fiyatında indirim yapılması konusunda Rus tarafı ile iki kez görüştüklerini ancak istenilen sonuca ulaşılamadığını belirterek, "Önümüzdeki hafta bir görüşme daha yapacağız. Bulunduğumuz noktadan daha farklı bir çözüm yolu bulmayı ümit ediyoruz. Ham petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle üretici ülkelerin biraz daha durumunun kendileri açısından zor olduğunu söylüyorlar, ama biz de indirim hakkını almak istiyoruz. Ülkemiz için iyi bir sonuç alacağımız kanaatindeyim" dedi.

    Elektrikte faturalar şişti, işte nedeni...

    Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (DEDAŞ) Diyarbakır'da elektrik borcu bulunduğu gerekçesiyle belediyeye ait su istasyonlarının da elektriğini kesmesi üzerine kentte yaşanan sıkıntılar ve gerilimle ilgili soruları da yanıtlayan Yıldız, Diyarbakır belediye başkanını daha sorumlu davranmaya davet etti ve borcu olan diğer belediyeler ödeme planı sunduğu halde Diyarbakır belediyesinin hiçbir ödeme planı sunmadığına dikkat çekti.

    Yıldız, "Siyasi bir uygulama olması söz konusu değil... Burada 221 milyon TL'lik bir alacak var. Bunlarla alakalı ödeme planlarını sunsunlar, orada hiçbir özel kurum ya da kamu vatandaşın elektriğini kesmek üzere görev yapmamaktadır; ama bunları karşı kanun çerçevesinde gereğini yapmak durumundular.Bütün bunlarla alakalı konuları haftaya Bakanlar Kurulu'na getirmeyi uygun buluyorum" dedi.

    Son dönemde Ankara ve İstanbul gibi kentlerde yaşanan sıkıntıların elektrik arzındaki bir sıkıntıdan kaynaklanmadığını, kötü hava koşullarına bağlı arızaların bu durumu ortaya çıkardığını belirten Yıldız, son dönemde bazı illerde elektrik faturalarının yüksek gelmesi ile ilgili soruları yanıtlarken de "Tarifeler tektir, abone gruplarına göre sanayici, meskenin ödeyeceği elektrik fiyatları sabittir ne açık ne gizli zam söz konusu değildir" dedi.

    Bazı illerde faturaların aylık olarak kesilmediği için bu durumun ortaya çıktığını belirten Yıldız, "Aylık faturalar kesilmesi lazım, birtakım aksamalar olduğunu gördük uyarısını yaptık. Yoksa vatandaşın kullandığı elektriğe bir kilowatt saat bile ekleme olmaz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow