hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Teknolojide devir kadınların devri

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Hızla değişen teknoloji çağına ayak uyduramayanlar büyük zorluk yaşıyor. Kolları sıvayan teknoloji şirketleri kadınlara eğitim vererek onların bilgisayarla, internetle ve sosyal medya ile tanışmalarını sağlıyor. Eğitim alan anneanne ve babaanneler torunlarını sosyal medyada takip edip yorum yazıyor, bir yandan da banka işlemlerini alışverişlerini internetten yapıyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teknoloji hızla gelişiyor. Artık evde işte her yerde hayatımız farklılaşıyor. Teknolojiyi yakalayamayan geride kalıyor.

    Bunun için şirketler de kolları sıvadı; teknoloji şirketleri Türkiye'nin dört bir yanından kadınları teknoloji okur-yazarı yapmak için çalışıyor. Örneğin Teknosa 10 yılda Türkiye'nin 65 ilinde 16 bin kadına teknoloji eğitimi verdi. 2007'de başlayan projede hedef 2023 yılına kadar 25 bin kadını teknoloji ile tanıştırmak.

    Bu eğitimlerle kadınlar günümüz çağını yakalıyor ve daha sosyal oluyor. E posta göndermeyi de temel programları da öğreniyorlar. Kadınlar bu eğitimle sosyal medyayı da keşfediyorlar. Facebook, Instagram hesaplarını kullanıyorlar. Bu yolla ekonomik ve sosyal fırsatlar yakalayanlar da var. Teknoloji eğitimi alan kadınlar mutlu. Torunları ile görüntülü konuşan da var onları Instagram'da, Facebook'ta takip eden de...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de kadınların bilgisayar kullanım oranı 10 yılda yüzde 23'ten yüzde 46 sevyielerine çıktı. Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, bilgisayar kullanım oranındaki genel artışta da kadınların payının erkeklere göre önde gittiğini söyledi.

    Bu proje ile artık bütün banka işlemleri ve bazı alışverişlerini internetten yapan kadınlar mutlu.

    Teknosa'nın yürüttüğü projeye Habitat Derneği de destek veriyor. Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır "Sürdürülebilir kalkınma için kadının toplumdaki rolünün güçlendirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow