hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonomideki yavaşlama etkisini gösterdi, büyüme % 3.1 oldu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3.1 büyüdü. Büyüme sanayi ve hizmetlerden kaynaklanırken, tarımın büyümeye etkisi eksi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomideki yavaşlama yılın ikinci çeyreğinde etkisini gösterdi ve büyüme yüzde 3.1 oldu. Böylece yılın ilk üç ayında yüzde 4.7 olan büyüme 1.6 puan gerilemiş oldu. Ekonomi bir önceki döneme göre ise sadece 0.3 büyüme kaydedebildi.

    Nisan, mayıs ve haziran dönemlerini kapsayan dönemde sanayi yüzde 3.9 hizmet yüzde 3.6 madencilik yüzde 1.6 büyürken tarım sektörü üretimi yüzde 1 oranında daraldı.

    En yüksek büyüme yüzde 15.9'la devletin tüketim harcamalarında görüldü. İnşaat sektörü yüzde 7, finans yüzde 5.5, ticaret ise yüzde 3.4 oranında büyüme kaydetti.

    2015 sonu kişi başına milli geliri 4 dolar indirilerek 9 bin 257 dolara revize edildi. Buna karşın 7 çeyrek sonra dolar olarak milli gelirin yeniden artıya geçmesi olumlu bir gelişme olarak kayıtlara geçti. Dolar olarak Türkiye ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0.4 oranında büyüdü.

    Yılın üçüncü çeyreğinde zaten yavaşlayan ekonominin 15 Temmuz darbe girişimi ve turizmdeki düşüşün etkisiyle iyice daralması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow