hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeybekci: "Merkez'in faiz kararını olumlu karşılamıyoruz"

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Merkez Bankası faizi değiştirmedi, temkinli duruşunu sürdürdü. Dövizde dalgalanmaya, küresel piyasalardaki belirsizliğe dikkat çekti. Ancak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi kararı olumlu karşılamadıklarını söyledi. Zeybekci'ye göre, doların güçlenmesinden endişe etmeye gerek yok, erken seçim olursa da ekonomi etkilenmez.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cibuti Ekonomi, Maliye ve Sanayi Bakanı Moussa Dawaleh'i kabulünde gazetecilerin TCMB'nin faiz kararı ve erken seçim ihtimali ile koalisyon görüşmeleri ile ilgili sorularını yanıtlayan Zeybekci, "Merkez Bankası'nın faiz kararını olumlu karşılamıyoruz ama yapacak bir şey de yok. Enflasyondaki olumlu gelişmelerin Merkez Bankası'nı cesaretlendireceğini düşünüyorum" dedi.

    Merkez Bankası (TCMB) Temmuz ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında beklentilere paralel olarak kısa vadeli faizleri sabit tutarken, önümüzdeki dönemde para politikası kararlarının enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacağını belirtti.

    Merkez faize dokunmadı

    "Seçim bir sıkıntı yaratmaz"

    Zeybekci, kurdaki değişikliklere ilişkin soruları yanıtlarken ise, "Türkiye'nin dolar kurundaki değişimden dolayı endişe etmesini gerektirecek bir şey yok. Uzun dalgalar halinde kurun dalgalanmasından endişe edilecek bir şey olmadığını düşünüyorum" dedi.

    Koalisyon görüşmeleri hakkındaki soruları da yanıtlayan Zeybekci, "Hükümet görüşmeleri sürecinde AKP tek tutarlı parti; hükümetin kurulamaması diye bir sıkıntı olduğu kanaatinde değilim. Türkiye'de kriz çıkar bir an önce şöyle yapılsın demek haksızlık olur. Koalisyon görüşmeleri devam ederken, CHP'nin prim yapmak için attığı bazı adımlar güven anlamında sıkıntı yaratıyor. Bu ortamda Türkiye bir seçim daha yapar ekonomiye de hiçbir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Şafak gazetesine verdiği demeçte, koalisyon hükümeti kurulması için atılan iyi niyetli adımlara rağmen erken seçimin daha yüksek bir ihtimal olduğunu belirtti.

    Deniz Baykal: "Kasımda seçim var"

    CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da, AKP'nin hükümet kurmak istemediğini savunarak, şu andaki AKP-CHP koalisyon görüşmelerinin "tiyatrodan ibaret" olduğunu, Kasım'da bir erken seçim yapılacağını ileri sürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow