55 bin polis incelenecek
55 bin polis hakkında araştırma ve inceleme başlatılıyor. Rus Büyükelçi'nin öldürülmesinden sonra emniyet, istihbarat, FETÖ soruşturmasını derinleştirdi. Bazı Cumhurbaşkanlığı korumalarının da tayini çıkarıldı.
Tam 55 bin polis incelenecek, haklarında tek tek rapor hazırlanacak.
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, bir pollis memuru tarafından öldürülünce emniyetteki fetö soruşturması daha da derinleştirildi.
Emniyette başka uyuyan hücre ya da eleman olup olmadığı araştırılmaya başlandı.
Milliyet gazetesinden Tolga Şardan'ın özel haberine göre emniyet istihbarat dairesinde özel bir ekip oluşturuldu. Ve o oluşturulan ekiple ilk aşamada 55 bin polisin geçmişi incelenecek ve her biri hakkında tek tek rapor hazırlanacak. Araştıma daha sonra 140 bin polisi kapsayacak.
Büyükelçi Karlov'u öldüren ve henüz 2.5 yıllık polis olan Mevlüt Mert Altıntaş 2012'de polis okuluna girdiği ve FETÖ ile o dönemde yakınlaştığı belirtilmişti. Şimdi o dönbem mercek altına alınıyor.
Aynı araştırma kapsamında cumhurbaşkanlığı da harekete geçti. Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi, dairede görev yapan ve Mevlüt Mert Altıntaş'la aynı dönemde polisliğe başlayan korumaların tayinini çıkardı. Ve korumalar Ankara Emniyeti kadrosunda dahil edildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!
"Özgür Özel İmamoğlu’nu kızdırdı mı?" Abdulkadir Selvi yazdı...