Boğaziçi'nde bomba düzenekli araç bulundu
Birkaç gündür İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü'nde Ankara saldırısı ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir otomobil aranıyordu. Dün, Kuzey Kampüsü'ndeki kapalı otoparktan bir ihbar geldi. Üniversiteye giden polis, "bomba düzeneği" olan bir araç buldu. Kampüs tamamen boşaltıldı. Şüpheli araç, incelemenin ardından çekici ile Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Ankara saldırısının hemen ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, bomba düzenekli bir aracın İstanbul'a geldiği ihbarı ulaştı. Sahte plakalı ve tamponu kırık bir otomobilin Diyarbakır üzerinden getirildiği ve Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü'ne parkedildiği ihbarı üzerine iki gündür kampüste detaylı arama yapılıyordu. Hatta bir ara helikopterler de aramaya katıldı.
Dün Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü otoparkında bulunan beyaz otomobilin aranan araç olduğunu belirlendi. Olay yerine bomba uzmanları istendi. Polis helikopteri de kampüsün üzerinde uçmaya başladı. Üniversite'nin Kuzey Kampüsü tamamen boşaltıldı.
Akşam saatlerinde de otoparktan çıkarılan araç Emniyet'e götürüldü. Polis yetkilileri araçta bomba düzeneği bulunduğunu ancak patlayıcı maddeye rastlanmadığını söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Kanımız dondu: Sokak ortasında vahşet! Bahar’ı da soldurdular
Özgür Özel'e yumruklu saldırıda yeni detaylar! 1 saat 45 dakika böyle beklemiş
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump'ı Türkiye'ye davet etti! İş birliği mesajı...
Pınar Gültekin davasında yeni gelişme: 'Canavarca his yok' kararı