Kuddusi Okkır'ı ölüme sürükleyen hakimler kaçtı
Kuddusi Okkır, Ergenekon davalarının simge isimlerinden biri oldu. Yurt dışına kaçan cemaatçi savcıların delilsiz iddianameleriyle suçlanan ve cezaevinde tutuklu yargılanırken kanser yüzünden ölen Kuddusi Okkır'ın itibarı nasıl iade edilecek? Dokuz yıldır eşini ölüme sürükleyenlerin yargılanması için adalet arayan Sabriye Okkır'ın sorusu bu.
Kuddusi Okkır, 2007'de cezaevine girdi. Onlarca kişinin delil olmaksızın suçlandığı Ergenekon iddianamesinin kabul edilmesiyle hapse giren ilk sanıklardandı. Ergenekon'un kasası olarak suçladılar. Cezaevinde kansere yakalandı. Eşi tedavisi için onu hastaneye yatırmak istedi
Fakat bilincinin kapalı olmasına rağmen, "delilleri karartabileceği şüphesini" gerekçe gösteren hakimler onu serbest bırakmadı.
Ergenekon davasının simge isimlerden Okkır 2008'de öldü.
O dava yıllar sonra düştü. Tüm sanıklar beraat etti. Onlarca kişiyi delilsiz iddianamelerle suçlayan savcılar yargılayan hakimler hakkında, darbe girişimi sonrası FETÖ üyesi oldukları suçlamasıyla yakalama kararı çıkarıldı.
Sabriye Okkır eşine kumpas kuranlar ve ölüme sürükleyenlerin hesap vermesi için yıllardır adalet arıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
PKK nasıl kuruldu? Abdullah Öcalan kimdir? 45 yıllık terör dönemi nasıl son bulacak?
Hiç eğitim almadı ama 11 dil biliyor: Hepsini kullandığı bu yöntemle öğrendi
SON DAKİKA... Sivas'taki vahşette sır perdesi kalktı! Hedefte anne de varmış
RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 9 Mayıs Cuma Mesajları!