Özel Kuvvetler'e ilk kez dışarıdan alım yapılacak
Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ilk kez silahlı kuvvetler dışından personel alınacak. Milli Savunma Bakanlığı'nın yapacağı alımda şartları sağlayan sivil adaylar, doğrudan bordo bereli olmak için eğitilecek, bordo bereli subay ve astsubay olacak. Başvurular için son tarih ise 30 Kasım.
Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik Milli Savunma Bakanlığı'nca muvazzaf subay ve astsubay alımı gerçekleştirilecek.
Bakanlığın Personel Temin Dairesi Başkanlığı'nca yapılacak alım, birçok açıdan ilk olma özelliği taşıyor.
İlk defa Bakanlık tarafından personel alımı yapılacak
Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısı ve görevlerine yönelik gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ilk defa bakanlık tarafından personel alımı yapılacak. Söz konusu alım, komutanlığa dışarıdan subay ve astsubay temini bakımından da ilk olma özelliği taşıyor.
Bu kapsamda komutanlığa 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay alınacak. Muvazzaf subaylığa başvuracak adayların en az lisans mezunu olması ve ilgili KPSS puan türünden en az 50 alması gerekiyor. Astsubaylığa başvurular için ise en az ön lisans mezunu olma ve ilgili KPSS puan türünden en az 50 alma şartı aranıyor.
Bugün başlayacak başvurular, ay sonuna kadar devam edecek. Adaylar başvuru şartlarına ilişkin detayları Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinden öğrenebilecek.
Personel alımı için özel afiş
Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek alıma ilişkin özel afiş de hazırlandı.
"Geleceğin subay ve astsubaylarını bekliyoruz" ifadesine yer verilen afişte bordo bereli askerlerin teçhizatlı fotoğrafları kullanıldı.
Afişteki en dikkat çekici ayrıntıyı ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığında darbe girişimine katılan generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafı oluşturdu.
Şehit Halisdemir'in bordo bereli fotoğrafı, Özel Kuvvetleri Komutanlığı'na yapılacak alım ilanında yer aldı.
TSK bünyesinden alınıyordu
Daha önce Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapacak personel, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinden seçiliyordu.
Gönüllülük esasına göre yapılan başvuruların ardından bordo bereli adayları yoğun kurs ve eğitimden geçiyordu. Bu eğitimlerde başarılı olanlar Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev almaya hak kazanıyordu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Eliyle beslediği sincap, peşini bırakmadı
Şeyda Yılmaz’ı şehit eden katil Yunus Emre Geçti'nin karakoldan kaçış anları ortaya çıktı
HABER... Burası İstanbul'un kalbi! Fotoğraf bugün çekildi: 2 bloklu sitede 50 daire var...
Anne ve iki çocuğunun şüpheli ölümü: Sır perdesi aralanıyor! Baba uyanmamaları için bunu yapmış