hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözaltındakiler AK Parti il binasına!

    Gözaltındakiler AK Parti il binasına
    expand

    YSK'nın veto kararına tepki büyüyor. Doğu ve Güneydoğu'da YSK protestoları sürüyor. Dün protestoların yaşandığı Diyarbakır'da tartışmalı bir kare ortaya çıktı. Olaylar sırasında polis gözaltına aldığı BDP'lileri, AK Parti İl Başkanlığı binasına götürdü.

    Diyarbakır'da göstericiler dün, KCK davasında yargılanan Kürt siyasetçilere destek vermek ve YSK vetosunu protesto etmek için eylem yaptı.

    Polisin eyleme müdahalesi sert oldu ve açılan ateş sonucu bir kişi öldü.

    BDP, polisin sert müdahalesini protesto için sokaktaydı. Ancak polis yürüyüşe izin vermedi.

    Polis tarafından gözaltına alınan göstericiler, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na getirildi.

    Diyarbakır İl Başkanı CNN TÜRK'te

    CNN TÜRK'ün canlı yayınına katılan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, söz konusu görüntüleri yorumladı.

    Halit Advan, kentte dün meydana gelen olaylarda "polisin göstericileri parti binasına alarak kötü muamele yaptığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "İl binası karakol değil" dedi.

    Dünkü olaylar nedeniyle il başkanlığı binası önünde yoğun güvenlik önlemi alındığını belirten Advan, polisin bazı göstericileri parti binasına getirdiği bilgisini aldığını anlattı.

    İl başkan yardımcılarının duruma derhal müdahale ederek tepki gösterdiklerini ifade eden Advan, parti yetkililerinin güvenlik güçleriyle tartıştığını, gözaltındakilerin ilgili kurumlara götürülmesi gerektiğini belirterek parti binasına kimsenin alınmadığını vurguladı.

    Çok vahim gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken İl Başkanı Advan, "Dün bir halk otobüsüne molotoflu saldırı oldu. Şoför arkadaş yandı. Yanık merkezi yetersiz kalınca, biz müdahale etmek durumunda kaldık" dedi.

    Ensarioğlu: "Polise izin verilmedi"

    AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu da dünkü olaylarda, polisin birkaç kişiyi parti binasına almak istediğini, parti yöneticilerinin buna izin vermediğini söyledi.

    Parti yöneticileri ile polis arasında bu konuda ciddi tartışmaların yaşandığını belirten Ensarioğlu, "Emniyet müdürümüz ile de konuyu görüştüm. Böyle bir şeyi asla kabul etmeyeceğimizi ve bunun yanlış bir algıya neden olacağını, polis arkadaşların konuya hassasiyet göstermesini söyledim. O sırada şehrin her yerinde olay vardı. Hem polisler hem de göstericiler gergindi. Bazen böyle kontrol dışı olaylar yaşanabiliyor. Partimiz, karakol binası değil" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow