Müzik dehası Tambi'nin rüyası gerçek oldu
Suriye'deki iç savaştan kaçıp, ailesi ile Türkiye'ye sığınan ve 1 yıl önce piyanoda istisnai bir deha olduğu ortaya çıkan 16 yaşındaki Tambi Asaad'ın hikayesinde mutlu sona ulaşıldı.
New York konservatuvarına girebilmesi için uluslararası müzik yarışmalarında dereceye girmesi gereken ancak pasaportu olmadığı için yurtdışına çıkamayan Tambi'nin sesi duyuldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki kaos ortamından kaçarak Türkiye'ye sığınan genç piyaniste Türk vatandaşlığı veren kararnameyi imzaladı.
Dün geceyarısı nüfus müdürlüğü açılarak olağanüstü koşullarda ve yıldırım hızı ile gerçekleştirilen işlemler ardından pasaportunu da alan Tambi Asaad, yeteneğini keşfedenler arasında yer alan Rüstem Avcı ve piyano hocası Elena Yudi ile birlikte St. Petersburg'a gitmeden önce heyecanını CNN Türk canlı yayınında Günlük Kuşağı'nda Saynur Tezel ile paylaştı.
Cumhurbaşkanı'ndan geceyarısı gelen telefonu anlatan Tambi "Artık sorumluluğum çok daha büyük" diyerek herkese teşekkür etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BİRİNİN SİZDEN HOŞLANDIĞINI GÖSTEREN 6 İŞARET! Uzman isim tek tek sıraladı! Meğer en büyük aşk belirtisi...
Mangalı neden hep erkekler yakar? İşte bu tutkunun ardındaki bilimsel gerçek
Zeytin Nasıl Yetişir? Türkiye'de Zeytin En İyi Nerede Yetişir?
Van’ın tescilli lezzeti taze otlu peynir raflardaki yerini aldı
Yer Fıstığı Nasıl Yetişir? Türkiye'de Yer Fıstığı En İyi Nerede Yetişir?