Kamerun'daki Boko Haram şiddeti

Çad'ın Boko Haram örgütüyle mücadeleye destek için Kamerun'a yakında asker göndereceği bildirildi.
Kamerun hükümeti sözcüsü Tchiroma Bakary, Çad Devlet Başkanı İdris Debi'nin, ülkenin kuzeyinde saldırılarını artıran örgütle kararlı ve cesurca mücadele eden Kamerun askerlerine destek vermek istediğini belirtti.
Sözcü, yazılı açıklamada, Çad'ın bölgeye göndereceği asker sayısı ve konuşlandırma tarihine ilişkin ise bilgi vermedi. Açıklamada, Kamerun Devlet Başkanı Paul Biya'nın barış, istikrar veiki ülke halkının güvenliği için Çad'ın bu kardeşçe girişimi ve dayanışmasından büyük memnuniyet duyduğu ifade edildi.
Uluslararası Af Örgütü'ne göre, Boko Haram örgütünün geçen hafta Nijerya'nın Baga kentinde yüzlerce kişiyi öldürmesinden sonra yaklaşık 12 bin kişi Nijerya'dan komşu Çad'a sığındı. Nijerya'nın kuzeydoğusunda 2009'dan bu yana etkili olan Boko Haram, son zamanlarda Kamerun'un kuzeyindeki saldırılarını da arttırdı.
Boko Haram'ın katliamı uydu fotoğraflarında
Boko Haram 981 bin kişiyi yerinden etti
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?