Mısır'da hapiste bulunan gazeteci ülkesinde ödül kazandı

El Cezire adına Mısır'da çalışırken cunta tarafından tutuklanan ve hapis cezası verilen Avustralyalı gazeteci Greste, ülkesinde ödüle layık görüldü.
El Cezire muhabiri olarak Mısır'da görev yaparken cunta tarından, "Müslüman Kardeşler lehine haber yaptığı" gerekçesiyle hapse mahkum edilen Avustralyalı gazeteci Peter Greste'ye, ülkesinde "Gazeteciliğe En Üstün Katkı" ödülü verildi.
The Walkley Vakfı tarafından bu yıl 59'uncusu düzenlenen gazetecilik ödülleri sahiplerini buldu. Gazetecilik alanında farklı dallarda verilen ödüllerden, "Gazeteciliğe En Üstün Katkı" ödülünün bu yılkı sahibi, halen Mısır'da hapiste bulunan El Cezire çalışanı Greste oldu.
Vakfın internet sayfasında yer alan bilgilere göre jürinin, "Peter Greste'nin gazeteciliğini onurlandırmak ve ne olursa olsun gazeteciliğin evrensel mesajını koruyup halkı doğru bilgilendirdiği için" ödüle layık gördüğü belirtildi.
Peter Greste, 29 Aralık 2013'te, gazeteci arkadaşları Muhammed Fehmi ve Bahir Muhammed ile birlikte Kahire otelde Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) lehine yanıltıcı haber yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı. Haklarında yapılan suçlamaları reddeden Greste ile diğer iki meslektaşı, halen Mısır'da hapiste bulunuyor. Greste ve arkadaşları, darbeciler tarafından 7 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmıştı.
Gazetecilere saldırı: "Yapanın yanına kâr kalıyor"
Savcı Öz, gazeteci Şener'e tazminat davası açtı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İnsanlık ölüyor: Çocukların sessiz çığlığı! 14 bin bebek risk altında
Washington Post duyurdu: Savaş devam ederse ABD İsrail'i terk edecek
Felakete 1,5 Kala! Hedef Ulaşılamaz Durumda: Kontrol Edilemez Hale Gelecek! “Daha Önce Görülmemiş Boyutta Göçe Tanık Oluruz”
Üç Batı ülkesinden İsrail'e "dur" uyarısı! "Somut adımlar atacağız" denildi, yaptırımlar seçeneği de masada...
Yeni Papa'nın Türkiye'ye ne zaman geleceği merak ediliyordu! Tarih belli oldu