hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD, Haiti’deki temsilcilik çalışanlarının bir kısmını tahliye etti

    ABD, Haiti’deki temsilcilik çalışanlarının bir kısmını tahliye etti
    expand
    KAYNAK DHA

    Haiti’de silahlı çeteler nedeniyle artan şiddet olayları sonucu ABD’nin Haiti Büyükelçiliği, bazı çalışanların tahliye edilmesi kararını aldı. Elçilik, çalışmaların devam edeceğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’nin Haiti Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, “Haiti'deki ABD Büyükelçiliği açık kalmaya devam ediyor. ABD elçilik yerleşkeleri ve havaalanı yakınlarındaki mahallelerde artan çete şiddeti, Dışişleri Bakanlığı'nın ek elçilik personelinin tahliye edilmesi kararına yol açtı. Gelen ve giden tüm yolcular ABD hükümeti için çalışmaktadır. Dışişleri Bakanlığı, dünyanın dört bir yanındaki ABD büyükelçilikleri ve konsolosluklarındaki duruşunu misyonuna, yerel güvenlik ortamına ve sağlık durumuna uygun olarak sürekli olarak ayarlamaktadır” denildi.

    MAHKUMLAR FİRAR ETMİŞTİ

    Haiti’de 2 Mart’ta silahlı çeteler başkent Port-au Prince ve Croix des Bouquets'te bulunan iki hapishaneye silahlı saldırı düzenlemişti. Saldırı sonrası birçok mahkum firar etmiş, Haiti Başbakanlığı saldırılar sırasında polis ve hapishane personeli arasında can kayıpları ve yaralanmaların da olduğunu duyurmuştu. Söz konusu olayın ardından 4-5-6 Mart tarihlerinde acil durum ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

    İlerleyen günlerde şiddet olayları giderek artmış ve başkentte bulunan limanın işletmecisi Karayipler Liman Hizmetleri, limanın faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow