ABD'den Savaş Kabinesi yorumu
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Savaş Kabinesi’ni feshetmesinin ardından Beyaz Saray'dan ilk açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı, "Netanyahu’nun başka seçeneği yoktu" imasında bulundu. İsrail ile Lübnan gerginliği hakkında da konuşan Amerikalı yetkili "ikinci bir cephe görmek istemiyoruz" dedi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 8 ay önce kurulan Savaş Kabinesi’ni feshetmesinin ardından Beyaz Saray'dan ilk açıklama geldi.
Netanyahu'nun 'olağanüstü hal hükümeti' olarak kurulan Savaş Kabinesi'ni feshetmesini 'iç mesele' şeklinde değerlendiren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby ekledi: "Bu, Başbakan Netanyahu’nun kararı. Benny Gantz’ın ayrılmasından sonra Başbakan Netanyahu’nun başka ne seçeneği olabilirdi, emin değilim.”
Netanyahu'nun bu hamlesiyle aşırı sağın koalisyon ortaklarının Savaş Kabinesi’ne dahil olmalarını engellediği ifade edilmişti.
Kirby, "ABD Başkanı Biden aşırı sağ seslerin daha fazla güç sağlayabileceğinden ne kadar endişeli?" sorusunu da cevapladı. "Bu, yine İsrailli liderlerin sorumluluğunda olacak ve bu da başbakanın sorumluluğunda. Biz başbakanla ilgileniyoruz. Başbakan, İsrail hükümetinin seçilmiş başkanıdır. Başkan Biden da bununla ilgileniyor."
Amerikan yönetimi İsrail-Lübnan sınırında yaşanan gerginlik hakkında da konuştu. "Hizbullah'ın bu şe dört kolla başladığını görmedik. Elbette sınırın ötesine saldırılar düzenliyorlar. İsrailliler de buna karşı kendilerini savunuyorlar. Ama gerilimin tırmandığını görmek istemiyoruz. İkinci bir cephe görmek istemiyoruz. Ve biz bundan endişe duyuyoruz."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!
Bir dönemin sonu: Warren Buffett “zamanı geldi” diyerek duyurdu: Yerine gelecek olan isim kim?
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…