hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin'den Tayvan'a animasyonlu tehdit

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yeni Tayvan yönetimine gözdağı vermek için tatbikat yürüten Çin, füze sistemlerini gösteren bir animasyon yayınladı. Tehdit gibi animasyonda, Çin, Tayvan’a nasıl füze yağdıracağını gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin, Tayvan üzerine füzeler gönderdiği bir animasyonunu yayınladı. Buna göre, Pekin’den tırların üzerinden kalkan onlarca füze, aynı anda ateşlenebiliyor. Bu füzeler Tayvan’a iniyor. Çin, bir haftadır Tayvan’a gözdağı vermeyi sürdürüyor. Pekin'de 'ayrılıkçı' olarak nitelenen yeni Cumhurbaşkanı Lai Ching-te'nin göreve başlamasının ardından Tayvan’a tehditler savrulmaya başladı.

    Çin Savunma Bakanlığı animasyonun ardından bir de açıklama yayınladı ve “Tayvan, Çin'in Tayvan'ıdır. Tayvan sorununun nasıl çözüleceği, 1,4 milyardan fazla Çinlinin meselesidir. Çin Halk Kurtuluş Ordusu, ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü somut eylemlerle savunmaktadır. Tayvan'ın bağımsızlığı bizi her kışkırttığında, anavatanın tamamen yeniden birleşmesi sağlanana kadar karşı önlemlerimizi bir adım daha ileri götüreceğiz” ifadeleri kullanıldı.

    Çin ordusu yeni yönetimi cezalandırma adı altında Tayvan adası çevresinde tatbikatlar da yapıyor. Tayvan karşı tatbikatla bu tehditlere yanıt veriyor. Pekin yönetimi adayı, tekrar ülkenin bir parçası haline gelecek ayrılmış bir bölge olarak görüyor. Geri almak için de güç kullanımı seçeneğini dışlamıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kendi yönetimine sahip adada ise pek çok Tavyanlı kendilerini farklı bir ulus olarak görüyor. Ancak birçoğu Tayvan’ın bağımsızlık ilan etmediği ama aynı zamanda birleşmediği mevcut statükonun korunmasından yana görünüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow