hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Katar Emiri Al Thani'den Fransa'ya ilk resmi ziyareti

    Katar Emiri Al Thaniden  Fransaya ilk resmi ziyareti
    expand
    KAYNAKİHA

    Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, Fransa’ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Al Thani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, 2013 yılında tahta çıkmasının ardından Fransa’ya ilk resmi ziyaretini düzenledi. Al Thani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile başkent Paris’teki Elysee Sarayı'nda görüştü.

    GÖRÜŞMEDEKİ BAŞLIKLAR

    Katar Emirlik Divanı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Macron ve Al Thani’nin "iki ülke arasındaki mevcut dostluk ve işbirliği ilişkilerini" ve "bu ilişkileri başta siyaset, güvenlik, ekonomi, yatırım, teknoloji, sağlık ve eğitim alanları olmak üzere her düzeyde güçlendirme ve geliştirme yollarını" ele aldıkları belirtilidi. Açıklamada, liderlerin ayrıca başta Gazze Şeridi ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki durum olmak üzere Orta Doğu'daki son gelişmeleri ele aldıkları aktarıldı.

    Katar Emiri Al Thaniden  Fransaya ilk resmi ziyareti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    10 MİLYAR EUROLUK YATIRIM ORTAKLIĞI

    Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ise Fransa ve Katar'ın, Katar'ın 2024-2030 yılları arasında Fransa'daki start-up'lara ve yatırım fonlarına 10 milyar euro yatırım yapmayı kabul ettiği stratejik bir ortaklığa imza attığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu yatırımın her iki ülkenin de karşılıklı yararına olacağı aktarılarak, yatırımların hedefinde enerji dönüşümü, yarı iletkenler, havacılık, yapay zeka, dijital, sağlık, konaklama ve kültür gibi kilit sektörler olacağı ifade edildi.

    ORTAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU

    Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Fransa ile ortaklaşa Gazze'ye yönelik ortak bir insani yardım operasyonunun başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, "İşbirliği girişiminin uygulanması kapsamında Katar Silahlı Kuvvetlerine ait üç uçak bugün Mısır’ın El Ariş kentine ulaştı ve Gazze'ye nakledilmek üzere Katar ve Fransa tarafından sağlanan 10 ambulans, barınma malzemeleri ve gıda maddelerinden oluşan 75 ton insani yardım malzemesi taşıdı" denildi.

    Katar Emiri Al Thaniden  Fransaya ilk resmi ziyareti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow