hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuzey Kore tarih vererek uyarıda bulundu: "Yörüngeye uydu göndereceğiz"

    Kuzey Kore tarih vererek uyarıda bulundu: Yörüngeye uydu göndereceğiz
    expand
    KAYNAKİHA

    Kuzey Kore, 27 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında yörüngeye uydu göndereceğini duyurdu. Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne ise uyarıda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nükleer silah ve balistik füze programını sürdürerek Kore Yarımadası ve çevresinde güvenlik endişelerini artıran Kuzey Kore’den bu kez “uydu” uyarısı geldi. Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne (JCG) bildirimde bulunan Pyongyang, 27 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında uydu fırlatma girişiminde bulunacağını duyurdu. Kuzey Kore, Sarı Deniz ve Filipinler'in doğusundaki Pasifik Okyanusu açıklarına uyduyu taşıyan roketin ya da roket parçalarının düşebileceği konusunda uyarırken, teyakkuza geçen JCG bölgede seyreden gemilere dikkatli olma çağrısında bulundu.

    YÖRÜNGEYE CASUS UYDU GÖNDERMİŞTİ

    Kuzey Kore geçtiğimiz yılın Mayıs ve Ağustos aylarında yapılan 2 başarısız fırlatma girişimi sonrasında Kasım’da Malligyong-1 adlı casus uydusunun başarılı bir şekilde yörüngeye yerleştiğini açıklamıştı. Pyongyang yönetimi 2024 yılında da yeni uyduları yörüngeye göndermeyi hedeflediğini duyurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow