hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu'dan katliam savunması

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah'ta bir çadır kampının vurulması ve 45 sivilin öldürülmesi sonrasında açıklama yaptı. Olayı soruşturduklarını söyleyen Netanyahu, katliamla ilgili ‘teknik bir hata yaşandı’ dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Refah’ta yerlerinden edilmiş Gazzelilerin bulunduğu çadır kampını vurmuş ve 45 sivil çıkan yangınla birlikte katledilmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu katliamla ilgili ‘teknik bir hata’ olduğunu iddia etti.

    Netanyahu, “Refah’ta, olayla ilgisi olmayan yaklaşık bir milyon kişiyi tahliye ettik ve olayla ilgisi olmayanlara zarar vermemek için elimizden gelen tüm çabalara rağmen ne yazık ki dün gece teknik bir arıza yaşandı. Olayı araştırıyoruz, sonuçları sunacağız, çünkü politikamız bu” sözlerini kullandı.

    İsrail'de Ana Muhalefet Lideri Yair Lapid ise meclisteki konuşmasında, Netanyahu'ya "Başbakan olarak kalamazsınız, çünkü gerçekte başbakan değilsiniz. Hükümetinizdeki aşırılık yanlılarının rehinesisiniz” ifadelerini kullandı.

    İsrail Meclisi'nde Netanyahu'nun genel kurula hitabı sırasında, Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları pankartlarla eylem yaptı. Meclis'te ziyaretçilerin bulunduğu kısımda pankart açan İsrailliler, esirlerin yüzlerinin bulunduğu bir pankartta ‘Gözlerinin İçine Bakın’ yazısıyla Netanyahu'ya tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binyamiin Netanyahu, “Rehinelerin iadesi için var gücüyle mücadele eden İsrail hükümetine yurt içinden ve yurt dışından gelen baskı, İsrail’den kendi varlığını tehlikeye sokacak teslim koşulları talep eden Sinwar'ın konumunu daha da güçlendiriyor. Bu nedenle onlarla anlaşamayız. Açıklığa kavuşturmak istiyorum. Teslim olmaya ve katlanmaya hazır değilim. Savaşın tüm hedefleri tamamlanmadan bitirmeye hazır değilim” ifadelerini kullandı.

    Netanyahu ise rehinelerin kurtarılması için kendilerine baskı yapılmamasını istedi ve “Her akşam tekrarlanan bugün bile burada, bu podyumda tekrarlanan, rehine anlaşmasına engel olduğumuza dair bu sahte haberler, sadece rehine ailelerine zarar vermekle kalmayan sahte bir çarpıtmadır. Bu açık, kalbim onlarla; bu çok daha kötü bir şey yapıyor. Tahliyeyi daha da zora sokuyor, müzakerelere zarar veriyor. Çünkü baskı rehineleri bodrumlarında tutan Sinwar'a değil, İsrail hükümetine yönelik” dedi.

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow