Rus kozmonotlar bugün uzay yürüyüşü yapacak

Rus kozmonotlar bugün uzay yürüyüşü yapacak
expand
KAYNAKFoto: Arşiv

Rus TASS haber ajansının bildirdiğine göre, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevli Rus kozmonotlar Sergey Prokopyev ve Dmitri Petelin bakım çalışmaları için uzay yürüyüşüne çıkacak.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) Rus kozmonotlar Sergey Prokopyev ve Dmitry Petelin, bugün mevcut ISS görevi sırasında ikinci uzay yürüyüşünü gerçekleştirecek.

VKD-56 kod adlı uzay yürüyüşü sırasında, ISS'nin Rus mürettebatı, bir ısı eşanjörünü, ISS Rus bölümündeki Nauka çok amaçlı laboratuvarına taşınacak.

Rus kozmonotlar bugün uzay yürüyüşü yapacak

Radyatör, yörünge karakolunun içinden kozmonot Anna Kikina tarafından idare edilecek olan ERA robotik kolu kullanılarak aktarılacak.

Petelin ve Prokopyev çalışmalarını uzay istasyonunun dışında yürütecekler. Radyatörün transferini kontrol edecek, kabloları ayıracak ve mekanik kenetlemeyi yapacaklar.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Yürüyüşün 14:20'de başlaması planlanıyor. Uzay yürüyüşünün yaklaşık 6 saat 37 dakika sürmesi bekleniyor.

(Kaynak-TRT Haber)

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow