hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'dan Fransa'ya "asker gönderme" tehdidi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ukrayna, Batı'dan asker talep eden bir dilekçe yayınladı. 25 bin imza gereken dilekçeye şimdiden bin 500 imza geldi. Bunun üzerine Rusya dışişleri bakanlığı asker gönderme konusuna olumlu bakan Fransa'yı tehdit etti. "Gelirseniz, hedef alırız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Fransız liderin sorumsuz kışkırtıcı söylemi hakkında bir kereden fazla yorum yaptık. Kararımızı uzun zaman önce verdik ve Fransızlar çatışma bölgesinde ortaya çıkarsa, kaçınılmaz olarak Rus Silahlı Kuvvetleri’nin hedefi haline gelecek.”

    Rusyadan Fransaya asker gönderme tehdidi

    Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u bu sözlerle tehdit etti. Zaharova'nın bu sözlerinin sebebi Macron'un Ukrayna'ya asker göndermek konusundaki olumlu tavrı.

    Rusyadan Fransaya asker gönderme tehdidi

    “Bugün resmi... Hiçbir şeyin dışlanmaması gerekiyor. Her şeyi yapacağız.” Macron'un bu sözleri dünyanın gündeminden hiç düşmüyor. Şimdi Ukrayna, Batı’dan asker talep eden bir dilekçe yayınladı. Avrupa Birliği, İngiltere ve ABD'ye Ukrayna topraklarına asker göndermeleri için çağrıda bulunan dilekçe Ukrayna Devlet Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı. Dilekçe 8 Mayıs itibariyle, değerlendirmeye alınması için gereken 25 bin oydan 1593'ünü aldı.

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dilekçeyi "tehlikeli bir provokasyon" olarak nitelendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusyadan Fransaya asker gönderme tehdidi

    Peskov, "bunu son derece meydan okuyucu bir provokasyon olarak değerlendiriyoruz. Ve elbette bunu çok yakından izliyoruz." dedi.

    Dilekçenin "potansiyel olarak çok büyük tehlikeler taşıdığını" açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow