Son dakika... Suriye gündemli 4'lü görüşmeler: Moskova'daki zirve başladı!

Türkiye, Rusya, İran ve Suriye dışişleri bakanlarının katıldığı zirve Moskova’da başladı.
Türkiye, Rusya, İran ve Suriye arasında Moskova’da dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleşen dörtlü toplantı başladı.
Gazeteci Siyamend Kaçmaz söz konusu toplantıda, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi hakkında görüş alışverişinde bulunulması, terörle mücadele, siyasi süreç, sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu dönüşleri de dahil olmak üzere insani konuların ele alınması planlandığını aktardı. Kaçmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun toplantı kapsamında ikili görüşmeler de gerçekleştirebileceği bilgisini paylaştı.
Dışişleri Bakanlığı tarafından toplantıya ilişkin dün yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
'Sayın Bakanımız, Rusya Federasyonu, İran ve Suriye Dışişleri Bakanlarının katılımıyla 10 Mayıs’ta Moskova’da düzenlenecek dörtlü toplantıya katılmak üzere 9-10 Mayıs 2023 tarihlerinde Rusya Federasyonu’nu ziyaret edecektir.
Söz konusu toplantıda, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi hakkında görüş alışverişinde bulunulması, terörle mücadele, siyasi süreç, sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu dönüşleri de dahil olmak üzere insani konuların ele alınması planlanmaktadır.
Sayın Bakanımızın toplantı kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de öngörülmektedir.'
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!
Kritik temas öncesi Trump’tan Çin’e tarife mesajı: İndirim sinyali geldi, rakam açıkladı!
Rusya Zafer Günü’nü kutluyor: Kızıl Meydan'da gövde gösterisi! Putin, Kuzey Koreli askerleri selamladı...
Beyaz Saray'da yankılanan soru: First Lady nerede?