hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soykırım uzaydan görüntülendi! 1 yıl arayla çekilen fotoğraftaki acı detay

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dünya Refah'taki sivil katliamına büyük tepki gösterirken İsrail kimseyi dinlemiyor. İsrail'in geçen sene başlattığı saldırıların oluşturduğu yıkım ise uzaydan görüntülendi. Soykırımın son 1 yılda Gazze'nin ışıklarını nasıl söndürdüğünü gösteriyor.... Detayları CNN TÜRK Dış Haber Editörü Enver Kaptanoğlu anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK DIŞ HABER EDİTÖRÜ ENVER KAPTANOĞLU ŞU İFADELERLE AKTARDI;

    7 Ekim öncesinde de Gazze'ye hep çok büyük saldırılar oldu İsrail tarafından. Çok büyük yıkımlar gerçekleşti ama özellikle 2007'den bu yana Hamas Gazze'nin kontrolünü ele aldı ve Gazze'yi yönetmeye başladı. O tarihten bu yana böylesine büyük ölçekli bir yıkım gerçekleşmemişti. 7 Ekim 2023  öncesinde Gazze'nin ışıkları yanıyor. Gece uzaydan çekilmiş yaşamın olduğunu gösteren bir fotoğraf. Sağ tarafa bakın burada yaşama dair hiçbir şey kalmamış.

    Soykırım uzaydan görüntülendi 1 yıl arayla çekilen fotoğraftaki acı detay

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıkımın ne kadar büyük olduğunu, hayatın soğuduğunu gösteren en net fotoğraf. 

    ABD'nin elini kolunu bağlayan bir seçim var şu anda Kasım ayında. Ama İsrail'e bu baskıyı yapmak zorunda kalıyorlar artık. Sonuçta Amerika da bu durumun en büyük suç ortaklarından bir tanesi.

    Söylemlerine baktığımızda Refah'a operasyon yapmayın diyor ama bunların hepsi söylemde kalıyor. İsrail yine her şeyi yapmaya devam ediyor. Demek ki Amerika'nın daha fazlasını yapması lazım. Biz İsrail'i kınıyoruz diyor ama Hamas'ı yok etme hakkını da savunuyoruz diyor. Gazze mevzunda tüm ülkelerin söylemlerine değil eylemlerine bakmamız gerekiyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow