hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UAD’nin “Refah” kararına Tel Aviv’den ilk tepki: İsrail, savaşacak

    UAD’nin “Refah” kararına Tel Aviv’den ilk tepki: İsrail, savaşacak
    expand
    KAYNAKİHA

    İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, Uluslararası Adalet Divanı’nın “Refah saldırılarının derhal durdurulması” kararının ardından yaptığı açıklamada, “İsrail, savaşacak” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) bugün açıkladığı “Refah saldırılarının derhal durdurulması” kararının ardından Tel Aviv’den yanıt geldi. İsrail Savaş Kabinesi tarafından yapılan açıklamada, Kabine Üyesi Benny Gantz’ın ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

    "İSRAİL ADİL VE GEREKLİ BİR HAREKATA GİRİŞTİ"

    Açıklamaya göre, Gantz ABD’nin İsrail’e ve İsrail’in kendini savunma misyonuna verdiği destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Refah’ta İsrail’in “adil ve gerekli bir harekata giriştiğini” vurgulayan Gantz, "İsrail’in uluslararası hukuka uygun hareket edeceğini" ifade etti.

    Gantz, “Sivil halka zarar vermemek için çaba göstermeye devam edeceğiz. Lahey mahkemesi yüzünden değil, her şeyden önce kim olduğumuz için” ifadelerini kullandı. Gantz, “İsrail, esirleri geri almak ve İsraillilerin güvenliğini sağlamak için Refah da dahil olmak üzere her zaman ve her yerde savaşacak” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow