hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UNICEF: Yarın bugünden kötü olacak!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze'deki saldırıları artarak devam ederken, UNİCEF bölgedeki durumun her geçen gün daha da kötüleştiğini vurguladı. Bölgedeki çocukların, annelerin travma yaşadığını vurgulayan UNİCEF Yetkilisi, "Başka çareleri olmadığı için her gün sevdiklerini kaybediyorlar" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "BAŞKA ÇARELERİ OLMADIĞI İÇİN SEVDİKLERİ ÖLÜYOR"

    UNİCEF Sözcüsü James Elder "Gazze'de o kadar uzun zamandır devam ediyor ki, bu gece zulümler birbirini geride bırakıyor ve yarın, önceki günlerden daha kötü olacak. Sırf ailelerin hiçbir şeyi olmadığı için ve giderek daha fazla sayıda aile sevdiklerinin öldürüldüğünü görüyor." dedi.

    Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNİCEF Sözcüsü Gazze'deki durumu böyle anlattı.

    "ANNELER ARTIK PARAMPARÇA DURUMDA"

    Refah'taki çadırların bombalanmasına tepki gösteren James Elder, Gazze'de çocuk ve kadınların çok büyük travmalar yaşadığını dile getirdi;

    "Psikolojik sağlık açısından bu çocukların ve ebeveynlerinin durumu söz konusu olduğunda keşfedilmemiş bir bölgedeyiz. En ön safta anneler var ama anneler paramparça olmuş durumda. Fiziksel olarak bitkin durumdalar. Her şeylerini kaybetmişler. Bir kız kardeşini kaybettiler, bir çocuğunu kaybettiler. Hemen hemen her gün bir kocanın öldürüldüğünü gördüler. Yapamıyorlar, artık yapmaları gerektiğini bildikleri şeyi yapacak psikolojik kapasiteye sahip değiller." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sahadaki ekip arkadaşlarının, çocukların çığlıklarını duyduğunu söyleyen UNİCEF Sözcüsü, Gazze'de iyileşmesi çok zor yaralar açıldığını söyledi.

    Elder, "O çocuğun iyileşmesi için tek şans, ve bu tabii ki uzun zaman alacak, huzur içinde, güvenli, su, hijyen ve sevdiklerinin olduğu bir yerde olmak. Bu Çocuklarda şu anda buna benzeyen hiçbir şey yok. İyileşmeyi düşünmek için bile olabilecek en kötü yerdeler." şeklinde konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow