Yunanistan basınında Türkiye'ye destek mesajı: "Hepimiz Türküz"

Yunanistan basınında Türkiye'ye destek mesajı: "Hepimiz Türküz"

Yunanistan basınında Türkiye'ye destek mesajı: Hepimiz Türküz

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini, Türkiye'nin 10 ilini yıkan ve binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği deprem ile ilgili yayınlanan karikatürde Türk halkının yanında olduklarını vurgulayarak “Hepimiz Türküz” ifadesine yer verdi.

Haber devam ediyor
Haberin devamı
Haber devam ediyor
Haberin devamı

Dün Fransız Charlie Hebdo dergisi, yayınladığı skandal karikatürle büyük tepki toplamıştı. 

Binlerce insanın hayatını kaybettiği merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Türkiye'nin 10 ilini yıkan depremler hakkındaki hazırladığı karikatürde yıkık binalar çizilmiş ve üzerine "Tank yollamaya bile gerek yok" yazılmıştı.

7.7 ve 7.6 şiddetindeki binlerce insanın öldüğü, on binlerce insanın da yaralandığı depremlerle alay edilmesine tepkiler çığ gibi yağmıştı.

Bugün Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini gazetesinde yayınlanan bir karikatür adeta Fransız dergisine cevap niteliğindeydi.

Yunanistan basınında Türkiyeye destek mesajı: Hepimiz Türküz

Haber devam ediyor
Haberin devamı
Haber devam ediyor
Haberin devamı

Karikatürde grafiti yapan bir kişini duvara Yunanca olarak “ Hepimiz Türküz” yazarken resmedildi.

Yunanistan basınında Türkiyeye destek mesajı: Hepimiz Türküz

Yunanistan Devlet Televizyonu ERT’nin haber kanalı ERT News, Kostas Papachlimintzos ve Christina Vidou’nun sunucusu olduğu sabah haberlerine, Türkiye’yi vuran depremin görüntüleri ve 2005 yılında hayata gözlerini yuman Kazım Koyuncu’nun "Ben Seni Sevduğumi" şarkısı ile başladı. Şevval Şam’ın seslendirdiği şarkı ile sunulan görüntüler, kısa sürede sosyal medyada da hızla yayılarak viral oldu. Daha sonra stüdyoya giren sunucular, deprem hakkında gelişmeleri aktardı.

 

 

 

Sıradaki haber
Sıradaki haber
Sıradaki haber
Sıradaki haber