hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ALES sınav giriş belgesi alma ekranı! ALES ne zaman, saat kaçta?

    ALES sınav giriş belgesi alma ekranı ALES ne zaman, saat kaçta
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Akademik kariyer yapmak isteyenlerin giriş yaptığı ALES sınavı hafta sonu gerçekleştirilecek. Sözel ve sayısal iki ayrı testten oluşan ALES için adaylar sınav giriş belgesini sorgulamaya başladı. ALES sınav giriş belgesini T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alabilecekler. İşte ALES sınav giriş belgesi alma ekranı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES/1 için geri sayım başladı.  ALES, her yıl ÖSYM tarafından ilkbahar dönemi, yaz ve sonbahar dönemi olarak üç defa düzenleniyor.  ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre ALES nisan ayında gerçekleşecek.

    ALES SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

    2024 yılının ilk ALES sınavı 21 Nisan Pazar günü saat 10.15'te gerçekleştirilecek. ÖSYM, sınava katılacak adaylara saat uyarısında bulundu. ÖSYM tarafından yapılan duyuru şu şekilde; “21 Nisan 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024-ALES/1 sınavı için adaylar, 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.”

    ALES 1 sonuçları 10 Mayıs'ta açıklanacak. 2024'ün ikinci ALES sınavının başvuruları ise 3-12 Haziran arasında alınacak. 28 Temmuz'da yapılacak olan sınavın sonuçları ise 16 Ağustos'ta açıklanacak.

    ALES/1 SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow