hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2008 krizinden sonra ilk kez! Dünyanın en büyük varlık fonundan üçüncü çeyreklik zarar

    2008 krizinden sonra ilk kez Dünyanın en büyük varlık fonundan üçüncü çeyreklik zarar
    expand

    Dünyanın en büyüğü olan Norveç Varlık Fonu, 2008-2009 döneminden sonra ilk kez üst üste üç çeyrekte zarar etti. 2022'nin ilk 6 ayında 174 milyar dolar zararla rekor kıran fon, 3. çeyrekte 43,47 milyar dolar zarar kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1,15 trilyon dolarlık servete sahip Norveç Varlık Fonu (Norges Bank), yükselen faiz oranları, yüksek enflasyon ve Avrupa'da piyasaları etkileyen savaşın vurduğu 2022'nin üçüncü çeyreğinde 43,47 milyar dolar daha zarar bildirdi.

    Fonun yatırım getirisi, Temmuz-Eylül dönemi için eksi yüzde 4,4 ile bu, fonun gösterge endeksinin getirisinden 0,14 puan daha güçlü oldu.

    Norges Bank Investment Management'ın CEO yardımcısı Trond Grande yaptığı açıklamada, hisse senetleri, sabit getirili ve listelenmemiş gayrimenkul için getirinin negatif olduğunu belirterek "Üçüncü çeyrek, yükselen faiz oranları, yüksek enflasyon ve Avrupa'da savaş ile karakterize edildi. Bu da piyasaları etkiledi” diye konuştu.

    Fon, üç ay önceki yüzde 68,5'lik orana kıyasla Eylül ayı sonunda değerinin yüzde 68,3'ünü hisse senetlerine yatırdığını kaydetti. .

    Fon, en son 2008-2009 küresel mali krizi sırasında üç olumsuz çeyrek kaydetti.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow