hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    65 yaş aylığı ne kadar oldu? Son dakika: 2020 65 yaş ve engelli aylığı zamlandı!

    65 yaş aylığı ne kadar oldu Son dakika: 2020 65 yaş ve engelli aylığı zamlandı
    expand

    65 yaş aylığı ve engelli aylığı maaşları ulaşan son dakika bilgisine göre zamlandı. Peki, 2020 yılının ikinci yarısından itibaren 65 yaş aylığı ne kadar oldu? Engelli maaşı ne kadar? İşte, enflasyon oranına göre yapılan zammın detayları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta 2020 yılının 6 aylık enflasyon oranı açıklandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından emekli maaşlarına olduğu gibi 65 yaş aylığı ve engelli maaşı da zamlandı. Peki, 65 yaş aylığı ne kadar oldu? Engelli maaşı ne kadar? İşte, 65 yaş aylığı ve emekli maaşı ile ilgili merak edilip araştırılan detaylar…

    65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

    İlk 6 aylık enflasyon oranı emekliler dışında 65 yaş aylığı alanların da maaşlarının artışında etkili. 65 yaş aylığı memur maaş katsayısına endeksli. Memur maaş katsayısı da temmuz ayında ilk 6 aylık enflasyon oranında güncellenecek. Maliye Bakanlığı tarafından memur maaş katsayısının ikinci 6 ay için güncellenmiş rakamı henüz yayımlanmadı. Bu nedenle 65 yaş aylığındaki net rakamı şu an için yazmak mümkün değil. Ancak memur maaş katsayısındaki artışla birlikte 65 yaş aylığı yaklaşık 711 TL olacak. Bu şekilde 65 yaş aylığı 672 TL’den 711 TL’ye yükselmiş olacak.

    ENGELLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

    2020 yılı için belirtilen diğer şartları sağlayan ve yüzde 40 ila yüzde 69 engellilik oranı bulunan engellilere aylık 537.08 TL, yüzde 70 ve üstü engellilik oranı bulunan ve başkasının bakımına muhtaç engellilere ise aylık 805.62 TL aylık bağlanıyor. Bu rakam da memur maaş katsayısına endeksli olduğu için temmuz ayında artış gösterecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EVDE BAKIM PARASI DA ARTIYOR

    Evde bakım parası 2020 yılının ilk 6 ayında 1460.61 TL olarak ödendi. Memur maaş katsayısının artması sonrası evde bakım parasının da miktarı artacak. Evde bakım parası, 65 yaş aylığı ve engelli aylığındaki artışların net tutarı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanacak genelge ile netleşecek. Bu sayede 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım parası alan kişilerin ellerine geçen rakamlar bir nebze olsun artacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow