hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... ABD enflasyon verileri açıklandı! İşte ABD Şubat ayı enflasyon verileri

    Son dakika... ABD enflasyon verileri açıklandı İşte ABD Şubat ayı enflasyon verileri
    expand

    Belirli tarihlerde açıklanan ABD enflasyon oranı verileri gündemde. ABD'de yıllık enflasyon ocak ayında yüzde 7.2 olan beklentileri aşarak yüzde 7.5 seviyesine yükseldi. Böylece enflasyon 40 yıllın zirvesindeki seyrine devam etti. Bu nedenle gözler açıklanacak olan şubat ayı enflasyon rakamlarındaydı. İşte Şubat ayı ABD enflasyon verileri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın yakından takip ettiği ABD enflasyon oranları için geri sayım sona erdi. ABD'de Enflasyon 1 yıl içinde yüzde 7.5 yükselerek son 40 yılın en yüksek seviyesine çıktı. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, ülkedeki enflasyonun 2022 Ocak ayında son 40 yılın en yüksek seviyesine çıktığını ve fiyatların 1 yıl öncesine göre yüzde 7.5 arttığını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranlarına göre, ülkedeki enflasyonda 1982'den bu yana görülen en yüksek artış yaşandı.

    TÜFE'nin, Ocak ayındaki artışının Aralık ayındaki tahminlere göre yüzde 0.6 daha fazla olduğunun kaydedildiği açıklamada, enflasyon oranını en fazla arttıran faktörler arasında gıda, elektrik ve barınma sektörlerindeki fiyat artışlarının yer aldığı belirtildi. TÜFE'ye göre, gıda endeksinin Aralık ayındaki yüzde 0.5'lik artışın ardından Ocak ayında yüzde 0.9 arttığı, enerji endeksinin ise Ocak ayında yüzde 0.9 arttığı belirtildi.

    ABD ENFLASYON VERİLERİ ŞUBAT 2022

    ABD'de Enflasyon, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaş ve artan fiyat baskıları nedeniyle şubat ayında daha da kötüleşti.

    Yıllık enflasyon şubatta yüzde 7.8 olan beklentileri aşarak yüzde 7.9'a yükseldi. Tüketici fiyatlarındaki aylık yükseliş ise yüzde 0.8 oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Böylece enflasyon 40 yılın zirvesindeki seyrine devam etti. Ülkede enflasyon ocak ayında yıllık yüzde 7.5 olmuştu.

    Tüketici fiyat endeksindeki aylık artış ise yüzde 0.8 oldu. ABD'de gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0,5, yıllık yüzde 6,4 yükseldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow