hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED toplantısı ne zaman 2022? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED için geri sayım!

    FED toplantısı ne zaman 2022 FED faiz kararı ne zaman açıklanacak FED için geri sayım
    expand

    En son ocak ayında açıklanan FED faiz kararı şubat ayında gerçekleşmedi. Mart ayı FED toplantı tarihi yaklaşırken FED’in nasıl bir para politikası izleyeceği de merak ediliyor. Peki, FED toplantısı ne zaman, hangi gün? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte, 2022 mart FED toplantısının tarihi ve detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin tırmanmasının ardından FED faiz kararının altın, dolar, borsa, kripto para, petrol gibi ekonominin ana dinamiklerini etkileyeceği gündemdeki konular arasında yer alıyor. Bu nedenle FED toplantısı ile açıklanacak faiz kararı için nefesler tutuldu.

    FED TOPLANTISI NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

    ABD Merkez Bankası (FED) Toplantısı 15-16 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Üçüncü toplantı ise 3-4 Mayıs tarihinde yapılacak.

    FED FAİZ KARARI NE OLUR?

    ABD Merkez Bankası’nın (FED) yapacağı kritik toplantıda faiz artırımı uzmanlar tarafından ön görülüyor. FED’in nasıl bir para politikası izleyeceği de piyasaların seyri açısından merakla beklenirken, St. Louis Fed Başkanı James Bullard yaptığı açıklamada Ukrayna - Rusya savaşının ABD ekonomisine büyük etkisi olmayacağını belirtti.

    ABD’de enflasyonun 40 yılın zirvesi olan yüzde 7.5 seviyesinde gelmesi, FED’in Mart ayında faiz artırma ihtimalinin çok yüksek olması ve bunun da doları güçlendirecek olmasından dolayı kripto paralar yine ağır yara aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    St. Louis Federal Rezerv Bankası Başkanı James Bullard, 1 Temmuz'a kadar faiz oranlarını 1 puan artırmayı desteklemeye devam ettiğini belirtti. 3 toplantıda toplam 100 baz puanlık faiz artışının gerekli olduğunu dile getiren Bullard, FED’in enflasyon konusunda yeterince hızlı harekete geçemediğini belirterek ikinci çeyrekte bilançonun küçültülmeye başlanacağını da ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow