hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Piyasaların gözü ABD enflasyon rakamlarında!

    ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak Piyasaların gözü ABD enflasyon rakamlarında
    expand

    Küresel piyasalar tarafından ABD'nin enflasyon verileri tedirginlikle bekleniyor. Bu verilerin ekim ayında nasıl bir yönde olacağı merak konusu. ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylül ayında %0.4 oranında artarak beklentilerin üzerine çıktı. Oysa genel beklenti, artışın %0.3 olması yönündeydi. Peki, ekim ayı ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte ekim ayı ABD enflasyon verileri açıklama tarihi ve saatiyle ilgili bilgiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın, dolar, borsa ve kripto para yatırımcıları, yatırımlarına yön sinyali teyit edebilmek için ekim ayı ABD enflasyon verilerinin açıklanmasını bekliyor. Açıklanacak olan Ekim ayı enflasyon verisi FED'in bundan sonra izleyeceği faiz kararında büyük rol oynayacak. Enflasyon verilerine göre ABD'de TÜFE eylül ayında yüzde 0,4'le beklentilerin üzerinde arttı. Beklenti artışın yüzde 0,3 olması yönündeydi. Yıllık TÜFE yüzde 3,7 arttı.

    ABD ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Ekim ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri için tarih belli oldu. Buna göre; ABD enflasyon verileri 14 Kasım 2023 Salı günü saat 16.30'da açıklanacak.

    ANALİSTLERİN ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

    ABD'de TÜFE'nin ekimde aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 3,3 artmasının beklendiğini anımsatan analistler, veri sonrası piyasalarda oynaklığın artabileceğini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow