hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD enflasyonu korkusu piyasaları nakitte tutuyor

    ABD enflasyonu korkusu piyasaları nakitte tutuyor
    expand

    ABD'de enflasyonun kalıcılığına işaret eden veriler peş peşe gelirkenküresel piyasalarda risk iştahı azalıyor, nakit kabarıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasalarda yatırımcılar arasında ABD enflasyonunun kalıcılaştığı inancı hakim olmaya başladı. Fed'in enflasyona karşı önlem olarak 1 yıldan beri sürdürdüğü faiz artırım ve sıkılaşma politikasının sonucunda tüketimde ve enflasyonda beklenen azalmanın yakalanamaması, risk iştahını öteliyor.

    Küresel piyasalar için bu hafta açıklanacak Fed'in 31 Ocak - 1 Şubat günlerinde yaptığı toplantıya dair tutanakları ile Cuma günkü önemli bir enflasyon verisi olan PCE odakta olacak.

    Ham petrol vadeli işlemleri, yatırımcıların artan ABD ham petrol arzı ve Fed'in daha fazla sıkılaştırmaya gitmesine ilişkin endişeler karşısında Çin'in talep toparlanmasına ilişkin iyimserliğini tartıyor. ABD Batı Teksas ham petrolü 77 dolar fiyatında seyrederken Brent petrol, 82 dolar seviyelerinde.

    Ons altın doların baskısıyla, 1.850 dolar kritik seviyesinin altında devam ediyor, fiyatı 1838 dolar.

    Dolar endeksi 104 civarında ve altı haftanın en yüksek seviyelerine yakın.

    Gelişmelerle Euro, dolar karşısında güç kaybediyor. Parite, bir önceki işlem seansındaki 1,0682'den 0,0011 veya yüzde 0,10 düşerek 1,0671'e geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz Sterlini, yatırımcıların dolara hücum etmesiyle, 1,20 doların altına çekilerek 5 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine dokundu.

    Japon yeni dolar karşısında 135'e doğru zayıflayarak yaklaşık iki ayın en düşük seviyelerini gördü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow