ABD'de imalat sektöründe daralma sürüyor

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, Temmuz ayına ilişkin imalat endeksi raporunu yayımladı.
New York'ta imalat sektöründe faaliyet gösteren firmalarla yapılan anket sonucu hazırlanan rapora göre, imalat endeksi Temmuz'da 0,6 puan düşerek eksi 6,6 seviyesine geriledi.
Piyasa beklentileri, endeksin bu dönemde eksi 5,5 olacağı yönündeydi. Bu sonuç, endeksin art arda sekizinci ayda imalat sektöründeki daralmaya işaret ettiğini gösteriyor. Haziran ayında imalat endeksi eksi 6 olarak kaydedilmişti.
Temmuz ayında yeni sipariş endeksi 0,4 puan artışla eksi 0,6'ya yükselirken, sevkiyat endeksi de 0,6 puan artarak eksi 3,9'a çıktı. Gelecek 6 aylık görünüme ilişkin iyimserlik ise 4,3 puan azalarak 25,8'e geriledi.
İmalat endeksinin sıfırın üzerinde değer alması sektörde büyüme, sıfırın altında değer alması ise daralma olduğuna işaret ediyor. Bu bağlamda, Temmuz ayındaki değerler sektörde daralmanın sürdüğünü gösteriyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Xbox konsollarına ve aksesuarlarına küresel fiyat artışı! Zamlardan Türkiye de etkilenecek mi?
KONUT KREDİSİ 2025 | Konut kredisi faizleri yeniden güncellendi! 1 Milyon TL kredinin geri ödemesi ne kadar?
Deprem sonrası güvenli yatırım arayışı! İstanbul çevresinde arsa ve tarla talebi arttı
HABER... Müjdeyi duyurdu: TOKİ'den yeni indirim kampanyası
Kentsel dönüşüme destek arttı: 5 soruda yeni dönemin detayları